Als ik werk, zijn Mees en Fay bij de opvang

apotheekVan mijn baan als apothekersassistent geniet ik enorm. Vooral omdat ik het als zelfstandige doe. Ik word freelance opgeroepen om aan het werk te gaan, wat heel afwisselend is. Dit betekent wel dat ik plotseling opvang nodig kan hebben voor Mees en Fay. Gelukkig zijn er flexibele kinderdagverblijven.

Een werkdag ontspannen eindigen

In het begin was ik nogal huiverig om mijn grootste bezit zo maar ergens achter te laten. Maar als je je eens goed verdiept in de wereld van de kinderopvang, blijkt dat kinderen echt helemaal niets te kort komen tijdens een kinderdagverblijfdag. Als ik dat wil, krijgen Mees en Fay bijvoorbeeld een warme maaltijd tussen de middag. Dat is echt superhandig. Als ik dan ’s avonds laat thuis kom en in mijn eentje alles voor mezelf en de kinderen moet regelen, kan ik volstaan met Mees en Fay een boterham in hun handen stoppen. De voedzame en nodige maaltijd van die dag hebben ze namelijk al binnen. Voor mezelf ga ik dan koken als de kinderen op bed liggen. Ik heb dan nog alle tijd van de wereld om iets lekkers te maken en voor die tijd had ik ruim de tijd om de kinderen voor te lezen en in bad te stoppen. Dit maakt dat een werkdag bijna nog meer ontspannen is, dan een dag met de kinderen thuis.

Op je blote voeten door de modder

Omdat Mees al wat groter is, mag hij soms mee met de activiteiten die voor de ‘grote jongens’ georganiseerd worden. Laatst ging hij op ontdekkingstocht door de natuur. In het park tegenover het kinderdagverblijf bleek een soort natuurbelevingstuin te zijn. Zijn dag bestond uit op blote voeten door de modder lopen, klimmen over de boomstronken en intussen nog wat natuuronderwijs krijgen over de planten en de dieren. Mees was zo enthousiast, ik had hem geen betere dag kunnen bezorgen. Als ik nu op zondag vraag of we wat leuks gaan doen, roept hij gelijk dat hij op blote voeten door de modder wil lopen! Fay moet nog even wachten voor ze in aanmerking komt voor deze leuke activiteit, ik weet zeker dat ze er ook van zal genieten.

Flexibele opvang van groot belang

Voor mij is van groot belang dat de kinderopvang flexibel is. Omdat ik zzp’er ben, moet ik nu eenmaal wel eens ineens werken. Het kinderdagverblijf van Mees en Fay gaat hier heel ontspannen mee om, ik hoor van mijn vriendinnen wel eens andere verhalen. Uiteraard is de flexibiliteit wel tot op zekere hoogte, ik kan niet besluiten mijn kinderen pas om 11 uur te brengen of ineens om 15 uur al ophalen, lijkt mij niet meer dan logisch.