Altijd op zoek naar leuke woonaccessoires

rubber-vaasVoor de inrichting van mijn appartement ben ik altijd op zoek naar nieuwe accessoires. Ik kan het niet laten om af en toe mezelf te verwennen met een nieuwe plantenbak of een mooie vaas.

Accessoires wisselen is heel gewoon

Waar je oma vroeger jarenlang van dezelfde inrichting deed, is het tegenwoordig gewoon om af en toe van kleur te veranderen in je woning. Gelukkig is de tweedehands markt ook groot, wat je zat bent, kun je vaak gewoon weer goed verkopen. Zo heb ik dat laatst gedaan met de kussens op de bank. Ik had altijd bruine kussens, maar ik was ze zat. Voor de prijs die ik gevangen heb toen ik ze tweedehands verkocht, heb ik nieuwe kunnen kopen in bijna alle kleuren van de regenboog, mijn bank zag er gelijk veel frisser uit. Nu speur ik nog naar bijpassende lampen en zodra ik die gevonden heb, gaat mijn rieten bamboelamp verkocht worden.  

Felle kleuren en zwart

Als tegenhanger voor alle felle kleuren in mijn huis vind ik het ook leuk om zwarte accessoires neer te zetten. Zo kocht ik laatst een stoere vaas, gemaakt van gerecyclede autobanden. Kijk, daar houd ik nou van! De autoband is niet op de afvalberg terechtgekomen en ik geniet weer van de vaas. In het tulpenseizoen stond er elke week een andere kleur tulpen in, dat contrasteerde echt heel leuk. Naast de autobandenvaas heb ik ook plantenpotten die behandeld zijn met krijtbordverf. Eerst had ik ze alleen in de keuken voor de kruidenplantjes, kon ik er handig opschrijven wat er in zat, nu hebben de potten in mijn woonkamer dezelfde potten. Mogen de kinderen er af en toe wat op tekenen.

Schilderijen zijn voorlopig overbodig

Ik heb zelf een enorm memobord gemaakt, voorzien van elastieken. Nu krijgen de tekeningen van Mees en Fay een ereplaats achter de elastieken. Vroeger moffelde ik ze wel eens weg met het oud papier, maar tegenwoordig mogen ze blijven hangen tot de kinderen ze zelf zat zijn. Het memobord is door de tekeningen heel kleurrijk en altijd anders. Ik ben trots op het memobord, dat heb ik toch maar even zelf in elkaar geknutseld. Ik heb het idee niet zelf verzonnen hoor, mijn vriendin heeft ook zo’n superleuk bord hangen, zij heeft er foto’s van haar familie in gedaan. Ook leuk, voor als Mees en Fay te groot zijn voor zelfgemaakte tekeningen.