Betaalbare accessoires voor verandering van sfeer

girl-342839_640Voor mijn woning ben ik altijd op zoek naar mooie maar betaalbare accessoires. Door af en toe wat te veranderen, is de sfeer met regelmaat anders en heb ik eenvoudigweg het gevoel dat ik op vakantie ben. Maar hoe kom ik aan die accessoires?

Switch eens met de lampenkap

Lampen geven een woning sfeer en maken dat je ’s avonds ook nog wat kan zien. Als je lampen koopt waarvan eenvoudig de kap te verwijderen is, kan met een nieuw kapje de hele uitstraling anders zijn. Lampenkappen hoeven niet veel te kosten, kijk eens of er tweedehands aanbod is, of struin een rommelmarkt af. Er zijn ook genoeg winkels die losse lampenkappen aanbieden. Door zelf een kleine verzameling aan te leggen of af en toe te ruilen met vrienden is elke keer een nieuwe sfeer te creëren.

Creëer je eigen muurdecoratie

Natuurlijk kun je een mooi schilderij kopen en daar jarenlang van genieten, maar voor wie wat afwisseling wil heb ik een goede tip. Van een mooie foto heb ik een canvas doek laten maken. Met grote zwarte elastieken heb ik het doek bespannen. Tussen de elastieken kan ik de tekeningen van de kinderen steken en heb ik continue een andere sfeer. Heb je geen kinderen? Varieer dan met foto’s of ansichtkaarten. Heb je die kaarten wel eens bekeken die je gratis mee kunt nemen bij de bibliotheek of andere openbare gelegenheden? Daar zitten verrassend fraaie exemplaren tussen.

Bloemen houden van mensen

Natuurlijk word ik blij van een mooie bos bloemen, maar een groot gemengd boeket koop ik niet elke week voor mezelf. Dat hoeft ook niet, zogenoemde monobossen kunnen hetzelfde fraaie effect geven. Koop verschillende kleuren vazen waarin je een bosje tulpen of een bosje rozen kunt zetten of zet wat smalle vaasjes op een rij met in elk een gerbera, je zult verrast zijn door het effect. Weet je wat mijn lievelingsbloem is? Lisianthus, een bos van deze bloemen is niet zo duur en in een grote vaas heb je een volwaarig boeket met een enkel bosje.

Kleur in je interieur

Omdat ik nogal eens varieer met de kussentjes op de bank, heb ik iedere keer een andere hoofdkleur die mijn huis verfraait. Voor extra sfeer zorgen mijn windlichten. Op diverse plaatsen heb ik een groot windlicht staan, waarin ik stompkaarsen brand. Deze kaarsen heb ik in diverse kleuren en maten, passend bij de kussens op de bank. Zo is mijn huis altijd kleurig en gezellig, maar wel met op elkaar afgestemde kleuren. En dat maakt dat het eenheid heeft en rust, ondanks de felle kleuren.