Ceesje over het EK

the-ball-488701_1280Natuurlijk probeer ik elke twee jaar zoveel mogelijk van de zomertoernooien voetbal te zien. Het EK en WK worden in Nederland altijd als een groot feest ontvangen. En natuurlijk viel er de afgelopen jaren ook nog eens flink wat te vieren! In 2010 een tweede plek op het WK en ook het afgelopen WK in Brazilië hoorden we bij de beste van de wereld; brons!

Op het gebied van die Oranje-feestjes (elke overwinning werd natuurlijk afgesloten met bijbehorende viering) was het dus slecht nieuws om te horen dat we er komende zomer in Frankrijk als Nederlands elftal helemaal niet bij zijn. Jammer, maar dat betekent niet dat er helemaal niet gevoetbald wordt! Grote voetballanden als gastland Frankrijk, Engeland, Duitsland en Spanje zijn gewoon weer van de partij en dús valt er genoeg van het voetbal te genieten.

Door Speelchema EK 2016 weten we dat organiserend land Frankrijk de allereerste wedstrijd aftrapt op 10 juni, tegen Roemenië. Deze twee landen worden in poule A vergezeld door Albanië en Zwitserland. De daaropvolgende dagen volgen er nog een paar interessante wedstrijden als Engeland – Rusland en Turkije – Kroatië, maar de eerste echte topper van het EK is ongetwijfeld België – Italië op de derde dag, 13 juni. Van België wordt op dit EK heel veel verwacht en Italië is natuurlijk altijd een outsider op de grote toernooien.

Naast enkele leuke wedstrijden op basis van krachtsverhoudingen, zijn er ook een paar ontmoetingen die extra spannend zijn omdat er speciale verhoudingen tussen de twee landen zijn. Zo speelt Engeland op 16 juni tegen Wales, een prachtige burenontmoeting die nog nooit op een eindtoernooi heeft plaatsgevonden. Of wat te denken van de wedstrijd tussen Duitsland en Polen die diezelfde avond nog gespeeld wordt. Als je denkt dat de wedstrijden tussen Nederland en Polen pittig zijn, moet je deze zeker bekijken!

Om door te gaan op het EK hoef je voortaan niet meer perse eerste of tweede te worden. Doordat er voortaan meer landen meedoen aan het toernooi, is er ook ruimte voor achtste finales. Dit is voor de eerste keer dat er zo veel landen (24) mee doen, dus er is nog veel meer kijkplezier!

Laat een reactie achter