Composiet Vlonderplanken – Prachtig en Duurzaam Voor in Iedere Tuin

De combinatie hout en tuin doet het altijd goed. Toch heeft hout een nadeel: het is kwetsbaar. Vooral onder weersinvloeden kan hout snel aangetast raken. Composiet is daarom een perfect alternatief. Het oogt als hout, maar heeft de eigenschappen van kunststof. Prachtig én duurzaam. We leggen het voor je uit.

Huis en tuin één

Vooral als je in de woning ook een houten vloer hebt, dan zorgt hout in de tuin ervoor dat de tuin een wordt met je huis. Met een vloer creëer je een bepaalde sfeer, of dat nu in de woning is of erbuiten. Betonnen tegels hebben nu eenmaal een hele andere sfeer als houten planken. Met vlonderplanken creëer je dus een huiselijke sfeer in de tuin. Nu maakt het niet uit of je die sfeer creëert met echt hout of met composiet. Het is het uiterlijk dat in dit geval telt! Composiet heeft namelijk hetzelfde prachtige houtuiterlijk als écht hout.

Composiet of hout, duurzaam?

Nu denk je wellicht dat hout duurzamer is dan composiet. Dit omdat het een natuurproduct is. Toch is composiet ook een duurzaam product. Het gaat bijvoorbeeld veel langer mee dan hout. Dat maakt dat het minder snel op de afvalhoop terechtkomt. Daarnaast zijn de vlonderplanken van composiet gemaakt van hergebruikt materiaal. Het deel kunststof dat gebruikt wordt is gerecycled. Het deel houtstof is afkomstig van de parketindustrie. Houtstof dat daar als ‘afval’ ontstaat, kan prima gebruikt worden voor de vervaardiging van composiet. En dat maakt dat het materiaal net zo goed natuurlijke onderdelen bevat én dus duurzaam is.

Toepassingen

Vlonderplanken van composiet kun je overal toepassen. We geven je een aantal voorbeelden. Wat je steeds meer ziet is een veranda in de tuin. Het verlengt de avonden en op een beschutte plek zit je zelfs tot diep in de nacht prima in de tuin. Op de vloer kun je van alles neerleggen, maar composiet is favoriet. Dit omdat het materiaal eigenlijk te vergelijken is met laminaat: lekker huiselijk. Nu heeft composiet wel meer houtnerf dan laminaat, waardoor het natuurlijker oogt. Ook op het balkon kun je met vlonderplanken van composiet een prachtige buitenruimte creëren, net als op het dakterras. Uiteraard kun je ook gewoon een vlonder in de tuin neerleggen, gemaakt van dit praktische materiaal.

Openbaar terras

Steeds meer stedenbouwers ontdekken ook composiet als prima materiaal voor de buitenruimte. Zo zie je dus vaker een vlonderplankenterras van composiet. Bijvoorbeeld aan de kust of in het bos. Hoveniers passen het materiaal graag toe in de tuin, maar ook in de openbare ruimte. Wat dacht je van een composiet vlonderplanken terras in je bedrijfstuin? Het maakt de tuin net even wat meer chic en het geeft je legio toepassingsmogelijkheden. De bedrijfsbarbecue kan zo gehouden worden!

Ruimtelijk en gezelligheid

Wist je dat vlonders diepte creëren? Een vlonder in je tuin geeft de tuin een ruimtelijke aanblik. De sfeer die een vlonder uitstraalt maakt dat je warmte voelt. En dan bedoelen we niet de letterlijke warmte van de zon, maar meer de gezelligheid die het brengt. Een vlonder kun je toepassen over en rondom een vijver, maar ook bij een zwembad of door middel van een verhoging in de tuin. Eigenlijk zijn de mogelijkheden enorm met dit materiaal.

Snel schoon en weinig aantasting

Nu hebben we het vooral over de toepassingsmogelijkheden, maar wat dacht je van het onderhoud? Composiet is echt hartstikke eenvoudig te onderhouden. Je maakt het snel met een emmer water en een sopje schoon. Hout is wat dat betreft veel ingewikkelder. En waar in hout nogal eens insecten of andere dieren nestelen, in composiet gebeurt dat niet. Geen beest die composiet als mogelijke schuilplaats ziet. En dan hebben we het nog niet eens over de aantasting door het weer. Misschien hebben de voordelen van composiet je wel overtuigd? Twijfel je nog steeds? Ga dan het materiaal eens in een showroom bekijken. Je zult verrast zijn door wat je ziet en voelt. Composiet is hét tuinmateriaal van de toekomst!

Laat een reactie achter