Een combinatie is vaak het beste eruit halen

combi-sauna
combi-sauna paneel

Als je twee zaken met elkaar combineert, dan doe je dat omdat die twee het beste bij elkaar naar boven halen. Zo is dat ook met een combi-sauna. Deze maakt gebruik van twee soorten sauna’s; de traditionele Finse sauna en de infraroodsauna. Niet alleen is het fijn om deze twee af te wisselen, het is ook nog eens tof dat je er maar een paar vierkante meters voor nodig hebt. Met een combi-sauna voor thuis heb je eigenlijk een complete wellness in je eigen huis!

Beste keuze

Stel jij bent helemaal lyrisch van de Finse sauna en je partner gaat het liefst de infraroodsauna in. Geen probleem zou je zeggen: jij neemt de deur links, je partner de rechterdeur en na een half uur kom je elkaar weer tegen in de ontspanningsruimte. Maar wat nu als je een sauna voor thuis aan wilt schaffen? Koop je er dan ook twee of neem je een combi-sauna en stel je hem de ene keer af als infraroodsauna en de volgende keer als Finse sauna? Waarschijnlijk heb je best een kamer over in je woning, maar niet twee. De combi-sauna is dan een slimme keuze.

Gelijkmatig verdeelde warmte

De beste infraroodsauna’s zijn de exemplaren die gebruikmaken van de Philips infraroodtechniek. Dit omdat de infraroodlampen van dit merk van superkwaliteit zijn. De infraroodsauna gebruik je vooral omdat het voor pijnverlichting zorgt. Vooral als je last hebt van je gewrichten of spieren kan een bezoekje aan de infraroodsauna voor verlichting zorgen. Philips heeft zijn lampen zo vormgegeven dat ze de warmte gelijkmatig verdelen. En dat is fijn voor je hele gestel. Als je een sporter bent, kun je dit gebruiken als warming up. Heb je een blessure, dan is het een prima remedie.

Lekker warm

In de traditionele Finse sauna ga je als je even lekker wilt zweten. Alle stress zweet je eruit, maar ook alle afvalstoffen. Je voelt je na een bezoekje aan de sauna weer helemaal schoon; van binnen en van buiten. Als je het vergelijkt met een infraroodsauna dan is het temperatuurverschil wellicht het grootste verschil. In een Finse sauna is het boven de 80 graden, terwijl een infraroodcabine vaak niet warmer dan 50 graden wordt. Kun je niet tegen die extreme hitte, dan is een infraroodsauna wellicht een beter idee. Ben jij juist van de ontspanning die je krijgt van het hele warme, dan is de Finse sauna de beste keuze. Maar waarom zou je kiezen?

Het beste van twee

De combinatie van de twee sauna’s is dus simpelweg een combi-sauna. Het is een Finse sauna en infraroodsauna in één. Deze schaf je aan uit ruimtegebrek maar ook uit andere vormen van besparing. Twee sauna’s kopen is namelijk altijd duurder. Afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt, koop je er een die nog geen twee vierkante meter in beslag neem. Of juist die iets grotere variant. In de sauna staat een kachel voor de Finse kant. En Philips infraroodlampen voor het infraroodgedeelte. Wil je relaxen, ga je in de Finse sauna. Wil je je spieren opwarmen, ga je in de infrarood. We vertelden het in de intro al: die twee halen het beste bij elkaar naar boven.

Laat een reactie achter