Een sauna kopen met een budget? Het kan!

Een eigen sauna. Het lijkt alleen weggelegd voor mensen die veel geld te besteden hebben. Dat is echter een misverstand. Ook met een klein budget kun je een prachtige buitensauna voor in de tuin of een sauna voor in de woning kopen. En reken maar dat je van je eigen sauna optimaal geniet!

Winter en sauna is een goede combi

Vooral in de winter is een eigen sauna het summum van geluk. Als het buiten koud en guur is, kun je in je eigen sauna weer helemaal opwarmen. Het grootste voordeel van een eigen sauna is dat je daar de deur niet voor uit hoeft. Lekker in de sauna, zonder eerst op pad te hoeven dus. Een eigen sauna is, zoals gezegd, bereikbaar voor elk budget. Het is maar net hoe je de sauna aankleedt en van welke materialen de sauna gemaakt is. Voor elke portemonnee is een mooie sauna beschikbaar.

Laat de extra’s achterwege

Alle extra’s die je bij een sauna kunt kopen zijn wel leuk, maar niet echt nodig. Zo kun je een budget sauna aanschaffen en altijd later nog de accessoires kopen. Langzaam ontstaat zo een sauna zoals je hem zelf graag hebben wilt. Als je een exclusieve sauna wil, kun je bijvoorbeeld een andere deur kiezen of een duurdere kachel. Dat wil niet zeggen dat de standaard deur en de standaard kachel minder goed zijn. Zo heb je dus een sauna voor een scherpe prijs. En die basismodellen zijn prima, niks mis mee.

Cadeau voor je verjaardag

Een thermometer, mooie stenen voor de sier, een voetenbak voor water of een luxe kachelrek, het is allemaal leuk, maar niet direct noodzakelijk. Als de basissauna staat, kun je met alleen een simpel handdoekje ook genieten. Al die extra’s vraag je de jaren erna voor je verjaardag en zo spaar je langzaam een volwaardige luxe sauna op. Een saunalepel is leuk, maar met een lepel uit de keuken bereik je waarschijnlijk precies hetzelfde! Ben je eenmaal zo ver dat je alle accessoires opgespaard hebt en je wilt jezelf echt verwennen, denk dan ook eens aan een ruggen- of hoofdsteun. Genieten in de sauna wordt daarmee nog intenser.

Twee rechterhanden

Wat ook enorm in de kosten kan schelen is de sauna zelf bouwen. Gelukkig krijg je bij de sauna een uitgebreide bouwtekening met stappenplan, waardoor zelf bouwen helemaal niet zo ingewikkeld is. Een beetje goed gereedschap en twee rechterhanden en je bent al een heel eind. Heb je die rechterhanden niet zelf, dan kun je natuurlijk ook hulp van iemand vragen die dat wel heeft. Zijn beloning is een rondje sauna in jouw nieuwe sauna en een koel drankje. Goedkoper installeren kan bijna niet. Sowieso is het handig om de sauna met zijn tweeën op te bouwen. In je eentje is het een heel gepruts.

Tweedehands kan nog jaren mee

Een andere mogelijkheid voor het aanschaffen van een budgetsauna is hem tweedehands aanschaffen. De tweedehands markt is enorm, maar het is echter aan te raden om de tweedehands sauna aan te schaffen via de dealer. Zo weet je dat het betrouwbaar is en dat de sauna gewoon normaal functioneert. Tweedehands kopen bij een dealer voorkomt de welbekende kat in de zak kopen. Een mooie kwaliteitssauna voor een mooie prijs, wie wil dat nou niet? Tweedehands sauna’s zijn vaak helemaal niet zo vaak gebruikt en kunnen nog jaren mee. Bovendien komt de gebruikte sauna zo niet op de afvalberg terecht en doe je dus nog wat goeds voor het milieu. Een klein budget en toch een eigen sauna? Mogelijkheden te over!

Laat een reactie achter