We gaan weer kamperen!

Binnenkort ga in met Mees en Fay kamperen in Zeeland. Ik heb daar nu al enorme zin in. Bij de kampeerwinkel heb ik alvast weer leuke kampeerartikelen uitgezocht. Nu heb ik Barbecook ontdekt, zo’n leuke nieuwe manier van barbecueën, dit moet ik met jullie delen.

barbecook-driepoot_potEen complete buitenkeuken in compact formaat

Een kampvuur maken vindt iedereen leuk, mijn kinderen kan ik in elk geval geen groter plezier doen. De kampvuren die je de laatste jaren zag op de camping waren nogal standaard, de Barbecook springt er echt uit. De vuurschaal combineert barbecueën met een kampvuur maken. Boven de vuurschaal zet je een grillschaal, wok of gietijzeren pot, waarin je kunt grillen en koken. Zo heb je dus eigenlijk een complete buitenkeuken, maar dan niet zo groot. Het vuur onder de schaal is echt, waardoor je je ’s avonds op kunt warmen aan de gloed.

Koken als de moeder van Hiawatha

Een handige driepoot, die je bij de vuurschaal kunt kopen, maakt dat koken echt een beleving wordt. Je pannen kun je ophangen aan verstelbare kettingen waardoor het net lijkt of de moeder van Hiawatha aan het koken is! Dit moeten de kinderen zeker leuk vinden. Barbecook speelt in op de trend dat we weer terugverlangen naar de natuur, onthaasten en samen genieten. Daar ben ik natuurlijk helemaal voor. Bovendien, als wij gaan kamperen zijn de avonden nog best fris, ik kan niet wachten om samen met Mees en Fay lekker te eten en dan nog even bij het kampvuur te zitten tot we gaan slapen.

Een spelletje bij de gaslamp

Wat Mees en Fay ook geweldig vinden, is spelletjes doen bij een gaslamp. Van Campingaz heb je van die echte gaslampen, ik heb er al jaren een, hij blijft mooi. Je sluit hem aan op zo’n blauw gasbusje, die je gewoon elk jaar laat bijvullen. De lamp geeft goed licht en als het niet te hard waait, spelen we een potje Skipbo of Uno. Als de kinderen slapen, lees ik nog een goed boek bij de lamp met een wijntje erbij. Dat is voor mij vakantie: overdag de omgeving verkennen en ’s avonds bij je tent koken en het knus maken. Meer heb je toch niet nodig?