Gewoon praktisch, met kinderen en met veel plezier kamperen!

happy-family-506005_1280Regen, wind, nog net geen hagel en sneeuw… maar toch aangenaam weer is het niet voor een zomervakantie. Het weer van de afgelopen tijd zit niet erg mee…. Toch hopen we met zijn allen dat we toch nog een dagje, een weekendje of een weekje op een zonnige camping terecht kunnen komen.

Je wilt dan vooral praktische dingen meenemen en al dat luxe laat je graag thuis. Back to basic! Vakantiegevoel! En vooral genieten en niet haasten.

Je kinderen eten dan graag op een picknickkleed, al hoewel ze ook weer graag tekenen, kleuren en knutselen aan een tafel met de dingen die ze in de natuur gevonden hebben. Denk maar aan al die grote en kleine schelpen die zij op het strand gevonden hebben. De kiezels die langs het pad lagen wordt een mozaïek, en de mooie takken waar zij al snel een boot van maakten die dan nog wel een mooi zeil moet krijgen…

bc_picknick01Dan is zo’n Bocamp Family picknicktafel toch wel handiger dan een picknickkleed bij je te hebben. Je neemt het als een klein zakenkoffertje mee. Je klapt het uit en de stoelen zitten al vast aan de tafel. Geen gesleep met stoelen. Geen extra ruimte kwijt om voor iedereen een stoel mee te nemen. Naast de stoelen aan tafel, is er genoeg plek voor een extra kinderstoel (Fem-star kinderstoel) neer te zetten, zodat de jongste ook mee kan doen.

Ook de opbergbox Mario 26 liter, of een kleinere opbergbox Junior 12 liter waar je van te voren de knutsel en tekenmaterialen in gestopt heb, en voila! Box op tafel en je hebt een middaglang geen kind meer. Heerlijk fantaseren zij er op los waar de mooiste en goedkoopste herinneringen aan deze leuke vakantie middag, weekend of week tevoorschijn komen.

import_102_6303690Kinderen zijn dol op waterspel, maar ook voor andere dingen kan het heel handig als je water bij de hand kan hebben. Maar om nou zou afwasteil mee te nemen, dat is niet echt praktisch. Ook al zeg je dat je de afwasteil ook als opbergbox gebruikt. Toch handig is het niet… want willen de kinderen lekker met een bak water spelen dan moet je alles eruit halen om de afwasteil te kunnen gebruiken.

Persoonlijk is dat niet mijn voorkeur, maar sinds ik zo’n Bocamp opvouwbare wasbak heb, heb ik dat probleem niet meer. De kinderen kunnen gewoon de wasbak uitvouwen en hem vullen met water uit de sloot of uit de kraan.

Al die activiteiten maakt hongerig en dorstig. Iets koels mee nemen in een koelbox fiesta en koel houden met behulp van een koelelement, dat is niet gek beken. Snel wordt de afgenomen energie aangevuld en behoud je het plezier van de vakantietijd.

beanless-bagOp een andere middag komen de intex beanless bag zitzakken ten pas. Ik weet niet wat mijn kinderen er allemaal aan vinden, maar ze doen er van alles mee. Ze hangen erin. Ze rollen de zitzak. Ze stapelen ze op om vervolgens er weer heerlijk in te ploffen of ze zitten of beter gezegd liggen er half in met een boek.

Het is compact om mee te nemen, gezien je de lucht eruit laten lopen en er bijna niks van overblijft. Zowel voor je luchtbedden als de opblaasbare zitzakken is een hand/voet pomp wel een opluchting. De Bocamp hand/voetpomp quicker double action is een niet dure, maar fijne oplossing. Goed voor uren lol en rust. En dat willen toch uiteindelijk allemaal. Terwijl kinderen hun lol hebben wil jij waarschijnlijk lekker op een stoel, ligstoel je eigen ding doen. Tijdschriftje lezen afgewisseld met een boek. Mobiel bij de hand, maar dan wel in zwembroek of bikini. Handig in elk geval zou dan zo’n Crespo armleuning organizer zijn waar je wat leesvoer en telefoon in kan stoppen en aan je stoel kan hangen.

Een stormlantaarn erbij voor als het ’s avonds wat donkerder geworden is, en natuurlijk koffie! Een grote pot koffie of als je de enige koffiedrinker bent een 1 kops koffiezetter. Je moet ten slot van rekening niet alleen je kinderen goed verzorgen, maar ook jezelf verwennen!