Hottub: droom of werkelijkheid?

Op zaterdagavond met je vrienden buiten in een warm bad, met in je hand een glas wijn. Samen heb je de beste gesprekken en heb je écht tijd voor elkaar. Droom of werkelijkheid? Het lijkt een beetje een ver van je bedshow, maar wist je dat een eigen hottub kopen best te doen is? Als je er maar een geschikte ruimte voor hebt.

Knisperend vuurtje

Oké, je zit dus met je beste vrienden in een warm bad. Als je kiest voor een hottub die met hout opgestookt wordt, is het ook nog eens zo dat het geluid veel doet. Een knisperend haardvuurtje heeft nu eenmaal charme. Natuurlijk kun je in het bad die goede gesprekken hebben met je vrienden, maar even lekker van het geluid van een haardvuurtje genieten is natuurlijk ook niet verkeerd. Je laat je gedachten even helemaal gaan of denkt even lekker nergens aan. Ontspannen doe je van het warme water, maar zeker ook van de sfeer. Heb je beeld?

In de tuin of op het balkon

Een hottub kopen is dus best bereikbaar. Uiteraard moet je er even voor sparen, maar als je het bij elkaar hebt, dan heb je ook echt wat. Die geschikte ruimte is bijvoorbeeld een tuin, maar soms kan hij ook best op een balkon staan. Wel moet je even goed informeren of je balkon het gewicht aankan. Een volle hottub is immers best zwaar. Je kunt daarom het beste een bouwkundig adviseur om advies vragen. Die weet alles over constructies en welk gewicht dat kan dragen. Vaak kan het gewoon, maar je wilt toch voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

Waterdoorlatend

Zet je een hottub in de tuin, dan kun je hem het best in het gras of op zand neerzetten. Dit omdat er vaak water over de rand van de hottub klotst. En water dat in gras of zand belandt, dat kan geen kwaad. Je kunt ook voor grind gaan. Als je kiest voor bijvoorbeeld een houten terras, houd er dan rekening mee dat het hout glad wordt, als er een plens water op terechtkomt. Niet erg, maar je wil toch niet dat je onderuit gaat. Heb je eenmaal een goede plek gevonden, dan kan de voorpret beginnen. Je ziet jezelf al zitten met je vrienden in het bad? Niet zo gek, een hottub kopen is immers bereikbaar!

Genieten zonder overlast

In de buitenlucht kun je sowieso beter ontspannen dan bijvoorbeeld in een zwembad binnen. Alleen al de chloorlucht die op je keel slaat en de schreeuwende kinderen die meestal in een zwemparadijs te vinden zijn. In je eigen tuin kom je veel meer tot rust. Bijkomend voordeel is dat je de deur niet uit hoeft. Wat is er nu fijner dan in je badjas, na het bezoekje aan je eigen hottub, naar binnen te gaan. Je hoeft je niet eerst aan te kleden. Eerlijk is eerlijk, dat is ook vaak een nadeel van het bezoeken van een zwembad. Jezelf aankleden in zo’n bedompte kleedkamer… Thuis stap je je eigen badkamer in, neemt nog even snel een douche en ben je direct klaar om lekker te gaan slapen.

Laat een reactie achter