Een combinatie is vaak het beste eruit halen

combi-sauna
combi-sauna paneel

Als je twee zaken met elkaar combineert, dan doe je dat omdat die twee het beste bij elkaar naar boven halen. Zo is dat ook met een combi-sauna. Deze maakt gebruik van twee soorten sauna’s; de traditionele Finse sauna en de infraroodsauna. Niet alleen is het fijn om deze twee af te wisselen, het is ook nog eens tof dat je er maar een paar vierkante meters voor nodig hebt. Met een combi-sauna voor thuis heb je eigenlijk een complete wellness in je eigen huis!

Beste keuze

Stel jij bent helemaal lyrisch van de Finse sauna en je partner gaat het liefst de infraroodsauna in. Geen probleem zou je zeggen: jij neemt de deur links, je partner de rechterdeur en na een half uur kom je elkaar weer tegen in de ontspanningsruimte. Maar wat nu als je een sauna voor thuis aan wilt schaffen? Koop je er dan ook twee of neem je een combi-sauna en stel je hem de ene keer af als infraroodsauna en de volgende keer als Finse sauna? Waarschijnlijk heb je best een kamer over in je woning, maar niet twee. De combi-sauna is dan een slimme keuze.

Gelijkmatig verdeelde warmte

De beste infraroodsauna’s zijn de exemplaren die gebruikmaken van de Philips infraroodtechniek. Dit omdat de infraroodlampen van dit merk van superkwaliteit zijn. De infraroodsauna gebruik je vooral omdat het voor pijnverlichting zorgt. Vooral als je last hebt van je gewrichten of spieren kan een bezoekje aan de infraroodsauna voor verlichting zorgen. Philips heeft zijn lampen zo vormgegeven dat ze de warmte gelijkmatig verdelen. En dat is fijn voor je hele gestel. Als je een sporter bent, kun je dit gebruiken als warming up. Heb je een blessure, dan is het een prima remedie.

Lekker warm

In de traditionele Finse sauna ga je als je even lekker wilt zweten. Alle stress zweet je eruit, maar ook alle afvalstoffen. Je voelt je na een bezoekje aan de sauna weer helemaal schoon; van binnen en van buiten. Als je het vergelijkt met een infraroodsauna dan is het temperatuurverschil wellicht het grootste verschil. In een Finse sauna is het boven de 80 graden, terwijl een infraroodcabine vaak niet warmer dan 50 graden wordt. Kun je niet tegen die extreme hitte, dan is een infraroodsauna wellicht een beter idee. Ben jij juist van de ontspanning die je krijgt van het hele warme, dan is de Finse sauna de beste keuze. Maar waarom zou je kiezen?

Het beste van twee

De combinatie van de twee sauna’s is dus simpelweg een combi-sauna. Het is een Finse sauna en infraroodsauna in één. Deze schaf je aan uit ruimtegebrek maar ook uit andere vormen van besparing. Twee sauna’s kopen is namelijk altijd duurder. Afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt, koop je er een die nog geen twee vierkante meter in beslag neem. Of juist die iets grotere variant. In de sauna staat een kachel voor de Finse kant. En Philips infraroodlampen voor het infraroodgedeelte. Wil je relaxen, ga je in de Finse sauna. Wil je je spieren opwarmen, ga je in de infrarood. We vertelden het in de intro al: die twee halen het beste bij elkaar naar boven.

Lees verder Geen Reacties

Een sauna kopen met een budget? Het kan!

Een eigen sauna. Het lijkt alleen weggelegd voor mensen die veel geld te besteden hebben. Dat is echter een misverstand. Ook met een klein budget kun je een prachtige buitensauna voor in de tuin of een sauna voor in de woning kopen. En reken maar dat je van je eigen sauna optimaal geniet!

Lees verder Geen Reacties

Waarom tuintegels uitermate geschikt zijn voor een praktische tuin

Een praktische tuin is een tuin die voor meerdere doeleinden geschikt is. Nu is bijna elke tuin praktisch, er staat immers bijna altijd een schuur in voor opslag, staat er een zitje om op te relaxen, heeft een plek voor de vuilcontainers en staan er mooie planten waar je van kunt genieten. Maar echt praktisch wordt een tuin als het zo gemaakt is dat het voor jou persoonlijk praktisch is. Houten tuintegels kunnen hieraan bijdragen.

Houten tuintegels passen in de tuin

Als je op zoek bent naar houten tuintegels, dan kun je kiezen uit tegels van hardhout en tegels van composiet. Dit laatste materiaal is samengesteld uit kunststof en hout, waardoor ze nog meer praktisch worden. Composiet is een materiaal dat niet splintert, niet verkleurt en vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Een doekje is meestal genoeg om het schoon te maken. Natuurlijk heeft echt hout ook zo zijn voordelen. Welke houten tegel je ook kiest, de uitstraling is in elk geval natuurlijk en hout past perfect bij de typische tuinkleuren groen en bruin. Tuintegels zijn bovendien eenvoudig te verplaatsen, waardoor je een terrasje op een andere plek kunt leggen, als je eens wilt veranderen.

Lees verder Geen Reacties

Hardhouten Vlonderplanken Vervangen

s Zomers staan de dagen van vaarliefhebbers in het teken van vertoeven op het water en het bezig zijn met de boot. Heeft hij ook nog een aanlegplaats bij zijn tuin en een vlonder die aan vervanging toe is? Dan kan deze winter mooi gebruikt worden voor de vervanging van de hardhouten vlonderplanken.

Een steiger voor de boot

Met hardhouten vlonderplanken is een steiger of vlonder heel goed zelf te maken. Steigers zijn meestal gelegen boven het water, wat de aanbouw soms wel minder eenvoudig maakt. Deze winter, waarbij ijs niet op de sloot ligt en het buiten niet al te koud is, is zeer geschikt voor de aanbouw van een nieuwe steiger. Het is noodzaak dat de waterdiepte onder de steiger bekend is, dat is namelijk handige informatie voor het plaatsen van de palen. Hardhouten vlonderplanken worden vaak gemonteerd op liggers of dwarsbalken. Dit maakt dat een steiger stevig wordt en kan er met gemak een bootje aangemeerd worden. Door roestvaststalen schroeven te gebruiken gaan de hardhouten vlonderplanken langer mee en blijft de steiger zijn duurzame waarde houden. Door de steiger in de winter af te ronden kan in de zomer weer volop genoten worden van het varen, misschien zelfs in de lente al.

Lees verder Geen Reacties

Goedkope verduistering voor je slaapkamer

Soms is het handig als de slaapkamer verduisterd wordt. Als je met nachtdiensten werkt bijvoorbeeld, of als je kleine kinderen hebt. De kinderen gaan, vooral in de zomer, immers niet pas naar bed als de zon onder is. Verduistering is dan heel handig. Wist je dat verduistering van je slaapkamer helemaal niet zo duur hoeft te zijn?

Lees verder Geen Reacties

3 dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een combisauna

Een combisauna is twee sauna’s in een. Als je niet kunt kiezen tussen een infraroodsauna en een traditionele sauna, dan is een combisauna dé oplossing. Je hebt met een combisauna de voordelen van beide sauna’s gecombineerd. Maar als je dan gekozen hebt voor een combisauna, waar moet je dan nog rekening mee houden? Wanneer heb je een expert nodig? En hoe zit het met maatwerk? We zochten het voor je uit.

Lees verder Geen Reacties

Altijd op zoek naar leuke woonaccessoires

rubber-vaasVoor de inrichting van mijn appartement ben ik altijd op zoek naar nieuwe accessoires. Ik kan het niet laten om af en toe mezelf te verwennen met een nieuwe plantenbak of een mooie vaas.

Accessoires wisselen is heel gewoon

Waar je oma vroeger jarenlang van dezelfde inrichting deed, is het tegenwoordig gewoon om af en toe van kleur te veranderen in je woning. Gelukkig is de tweedehands markt ook groot, wat je zat bent, kun je vaak gewoon weer goed verkopen. Zo heb ik dat laatst gedaan met de kussens op de bank. Ik had altijd bruine kussens, maar ik was ze zat. Voor de prijs die ik gevangen heb toen ik ze tweedehands verkocht, heb ik nieuwe kunnen kopen in bijna alle kleuren van de regenboog, mijn bank zag er gelijk veel frisser uit. Nu speur ik nog naar bijpassende lampen en zodra ik die gevonden heb, gaat mijn rieten bamboelamp verkocht worden.  

Lees verder