De kwaliteit van het basisonderwijs moet omhoog. Maar hoe pak je dat aan?

Als we de kwaliteit van het onderwijs in Nederland willen verbeteren, moeten we klein beginnen. Hoe? Ja, dat is de vraag. Veranderingen beginnen altijd bij jezelf, dus leerkrachten, ga aan de slag! Begin met het verlagen van de werkdruk, daar wordt onderwijs geven al een stuk leuker van. Is leuker altijd beter? In dit geval zeker, lesgeven wordt er namelijk makkelijker van.

Lees verder Geen Reacties

5 Leuke Dingen om met de Kinderen te Doen als je in Amsterdam Bent

Vraag het aan volwassenen en ze hebben hun antwoord wel klaar. Een rondje door de rosse buurt, de kroeg in, naar het theater of naar de grote concertzalen. Uiteraard is de stad Amsterdam ook heel leuk voor kinderen. Tal van belevenissen en uitjes kun je verzinnen. Omdat je misschien niet kunt kiezen heb ik een top vijf voor je samengesteld. Deze topevenementen staan garant voor een leuke dag, voor jou én je kinderen.

amsterdam-1715387_640Nemo: een must voor kinderen én volwassenen

Science saai? Nemo bevestigt het tegendeel. Dit museum is geschikt voor iedereen die maar een beetje nieuwsgierig is. Omdat het een doe-museum is, verveelt niemand zich. Het museum geeft antwoord op de meest alledaagse vraagstellingen. Heb je je bijvoorbeeld ooit afgevraagd hoe een brug werkt of hoe een regenboog ontstaat? De antwoorden op deze vragen zijn in Nemo te vinden. Je kunt in dit museum de hele dag workshops volgen, filmpjes kijken, demonstraties bijwonen of zelf de meest bijzondere experimenten doen. Nemo is het museum dat ervoor zorgt dat niet alleen kinderen maar ook jij op een andere manier naar de wereld kijkt. madame-tussaud-1473243_640

Madame Tussaud: een wandeling langs sterren

Op de Dam kun je natuurlijk de duiven voeren, maar je kunt ook even naar binnen bij Madame Tussaud. Je vertoeft niet uren in dit museum, maar precies lang genoeg om kinderen geboeid te houden. Je start in dit museum op de rode loper. Zodra je de lift uitstapt, kun je op de foto met al jouw idolen. Natuurlijk zitten daar mensen bij die kinderen niet veel zeggen. Gandhi bijvoorbeeld of Bob Geldof. Uiteraard zijn er ook veel mensen die kinderen wél aanspreken. Neem DJ Armin van Buuren, waar je aan de draaitafel naast kunt gaan staan. Of Rafael van der Vaart, waar je een balletje mee kunt trappen. Onverwacht sta je weer buiten. En dan kun je natuurlijk alsnog de duiven voeren!

De natuur ontdekken in Het Woeste Westen

Is het te mooi weer voor een museum of zijn jouw kinderen nu eenmaal wat avontuurlijker ingesteld, neem ze dan eens mee naar Het Woeste Westen. In deze avontuurlijke speeltuin kunnen kinderen de natuur ontdekken. Rondrennen, spelen met zand en water, vlot varen, hut bouwen, insecten bewonderen, eigenlijk alles wat je niet verwacht in de stad te kunnen doen kan in deze speeltuin juist wel. Voor kinderen is er niets mooiers dan struinen door de bosjes of spelen in een stromende beek. Natuurlijk ben je voor Het Woeste Westen wel afhankelijk van het weer, maar zeg nu eens eerlijk, het regent toch nooit de hele dag?

Cultuur door kinderogen

In het intro had ik het al over het culturele aanbod in Amsterdam. Niet voor volwassenen is er altijd wat te doen, ook kinderen komen aan hun trekken. Er zijn erg veel theatervoorstellingen geschikt voor kinderen. Natuurlijk draait er daarnaast in de bioscoop altijd wel een kinderfilm. Ben je in Amsterdam, dan moet je eigenlijk eens een bezoek brengen aan een van de vele mooie theaters. Het Nederlandse Marionettentheater bijvoorbeeld of poppentheater Koos Kneus. Uiteraard is in de Stadsschouwburg of theater De Meervaart ook een kinderprogramma. Kijk door de ogen van kinderen eens op een andere manier naar cultuur. lion-218918_640

Cultuur, natuur en erfgoed

In het Tropenmuseum Junior kun je het vliegtuig pakken naar Marokko. Niet echt natuurlijk, maar als culturele reis. Je maakt kennis met wat kinderen zelf ontdekt hebben in Marokko. Een spoor door de Medina, maak een busreis door het land en volg het doolhof van straatjes. De leerzame reis laat je zien wat je kunt proeven, zien en doen in Marokko. In het nabijgelegen Artis kun je de dag vervolgen. De dierentuin staat altijd garant voor een uitje. Artis is de oudste dierentuin van Nederland en biedt een combinatie van natuur, erfgoed en cultuur. Vele diersoorten leven tussen en met elkaar in het Vogel- en Apenhuis. Micropia is het eerste microbenmuseum in de wereld en het Planetarium geeft je een reis door de ruimte. Maar dan ben je er nog niet. Uiteraard bezoek je de Savanne, het monumentale Aquarium en het Vlinderpaviljoen ook. Artis maakt dat kinderen besef krijgen van de natuur en respect voor alles dat leeft.

Lees verder Geen Reacties

De economie draait, 24 uur per dag, 7 dagen per week

In onze wereld wordt steeds meer geleefd in een 24-uurs economie. Dit betekent dat werken voor veel mensen niet meer tussen negen en vijf gebeurt. Dit geeft veel mogelijkheden en vrijheden, maar soms is het ook onhandig. Als je kleine kinderen hebt bijvoorbeeld. Gelukkig is kinderopvang ook steeds flexibeler.

Flexibele kinderopvangFlexibele kinderopvang

Lees verder

Tips voor het vinden van een goed kinderdagverblijf

pirate-538320_640Toen ik net bevallen was van Mees leefde ik op een roze wolk. Mijn kind was alles en ook het enige waar ik me mee bezighield. Tot ik na een paar maanden weer aan het werk moest en mijn kind bij een kinderdagverblijf achter moest laten. Ik ben blij dat ik een leuk kinderdagverblijf gevonden had, maar hoe ik dat gedaan heb?

Lees verder

Als ik werk, zijn Mees en Fay bij de opvang

apotheekVan mijn baan als apothekersassistent geniet ik enorm. Vooral omdat ik het als zelfstandige doe. Ik word freelance opgeroepen om aan het werk te gaan, wat heel afwisselend is. Dit betekent wel dat ik plotseling opvang nodig kan hebben voor Mees en Fay. Gelukkig zijn er flexibele kinderdagverblijven.

Een werkdag ontspannen eindigen

In het begin was ik nogal huiverig om mijn grootste bezit zo maar ergens achter te laten. Maar als je je eens goed verdiept in de wereld van de kinderopvang, blijkt dat kinderen echt helemaal niets te kort komen tijdens een kinderdagverblijfdag. Als ik dat wil, krijgen Mees en Fay bijvoorbeeld een warme maaltijd tussen de middag. Dat is echt superhandig. Als ik dan ’s avonds laat thuis kom en in mijn eentje alles voor mezelf en de kinderen moet regelen, kan ik volstaan met Mees en Fay een boterham in hun handen stoppen. De voedzame en nodige maaltijd van die dag hebben ze namelijk al binnen. Voor mezelf ga ik dan koken als de kinderen op bed liggen. Ik heb dan nog alle tijd van de wereld om iets lekkers te maken en voor die tijd had ik ruim de tijd om de kinderen voor te lezen en in bad te stoppen. Dit maakt dat een werkdag bijna nog meer ontspannen is, dan een dag met de kinderen thuis.

Lees verder

Leuke kinderkleding voor prima prijs

VintyKidsIk schreef laatst al dat ik zo gek ben op de tweedehands dameskleding van VintyWomen, er is een nieuwe liefde bijgekomen: VintyKids. Wat een fantastische website is dat, precies wat ik zocht voor Fay en Mees.

Je kinderen verwennen met nieuwe kleding

Veel moeders zullen het beamen: kleding voor je kinderen kopen is bijna het leukst wat er is. Je dochter in een jurkje van Tommy Hilfiger of je zoon in een echt mannenoverhemd van River Woods, mij kun je niet blijer maken. Fay en Mees ook niet trouwens, ze zijn superblij met wat ik de laatste tijd voor ze gekocht heb. Omdat de prijzen heel goed te doen zijn, kan ik regelmatig wat leuks voor ze aanschaffen. Toen ik laatst bij een collega op kraamvisite ging, heb ik ook een schattig pakje gekocht van een hele goede kwaliteit. Ze was er heel blij mee en ik heb natuurlijk wel eerlijk verteld dat ik het tweedehands gekocht had, ze is gelijk ook fan van de webshop.

Lees verder