Jouw leven groener maken in 5 stappen

Groener leven en wonen is hot. Anno 2017 lijken we er allemaal wel mee bezig. Logisch ook, want groener leven is goed voor mens, dier, milieu én portemonnee. Hieronder wat tips om zelf groener te leven op een eenvoudige, gemakkelijk toe te passen manier.

Wat is groen leven?

Onder “groen leven” verstaan we het verkleinen van de negatieve impact die we hebben op de aarde. En groen leven is naast “milieuvriendelijk” leven vooral ook zuinig leven.

Groen leven in 5 stappen

Iets voor jou, om geld te besparen én beter te zijn voor dier en milieu? Ga dan ook groener leven. Dat kan op enorm veel manieren, maar hieronder vind je vijf eenvoudig toe te passen manieren om jouw leven groener te maken.
  • Pak de fiets, niet de auto! En natuurlijk ook niet de brommer. Moet je ver? Koop dan een e-bike. Hoef je niet ver? Wen dan aan om standaard de fiets te nemen, en niet meer standaard de auto.
  •  Koop energiezuinige apparaten met energielabel A+ als ondergrens. Koop je verlichting? Ga dan voor LED-verlichting.
  • Isoleer je huis. En dan bedoelen we niet dat je je muren moet openbreken en je dak per se al moet isoleren, maar begin bij het plaatsen van anti-tochtstrips en brievenbusafdekkers.
  • Douche op tijd, niet op gevoel. Leer jezelf korter te douchen. Douche functioneel; maak jezelf schoon en stap weer uit de douche. Blijf er niet onder staan omdat het zo lekker is.
  • Eet minder vlees. Deze is enorm belangrijk, aangezien de vleesindustrie enorm belastend is voor het milieu. Kies voor gezonde vleesvervangers en ga vlees als luxe beschouwen.
Bovenstaande punten zorgen voor een groener leven op een gemakkelijke manier, zónder dat je levenskwaliteit erop achteruit gaat. Gaat het je lukken om bovenstaande punten op te pakken in jouw leven? Dan zullen zowel de aarde als de dieren als je portemonnee je dankbaar zijn.

Laat een reactie achter