Wat maakt een infraroodsauna superieur?

Een infraroodsauna is niet alleen weldadig en ontspannend, het is ook nog eens goed voor diverse aandoeningen. Wist je dat een infraroodsauna goed is bij spierblessures bijvoorbeeld? Ook stramme gewrichten knappen op van een bezoek aan een infraroodsauna. Het is een sauna die werkt als de zon: de warmte maakt dat je lijf warm wordt, je positief denkt en ook nog eens veel energie krijgt. Alleen dat al maakt een infraroodsauna superieur!

Infraroodsauna: goed voor de huid

Omdat je het lekker warm krijgt in een infraroodsauna, gaan je poriën helemaal open. Alles wat zich in je poriën ophoopt, veroorzaakt bijvoorbeeld acné of andere huidaandoeningen. Doordat je poriën opengaan, wordt je huid zo goed gereinigd, dat het huidaandoeningen tegengaat. Je huid raakt door een bezoekje aan de infraroodsauna ook nog eens goed doorbloed. En wist je dat infraroodsauna’s naar verluid ouderdom bestrijdt? Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat je huid verjongt als je regelmatig in de infraroodsauna zit. Zelfs kraaienpootjes en rimpels verminderen, aldus de onderzoeker. Het resultaat? Een strakke en gladde huid. Als dat niet superieur is…

Helemaal ontspannen

Krijg je ook zo’n positief gevoel als je aan de zon denkt? Datzelfde effect krijg je dus van een infraroodsauna. In een infraroodsauna kom je helemaal tot rust. Vooral als je net gesport hebt en je spieren het nogal te verduren gehad hebben, dan is een infraroodsauna heel weldadig. Wie in een infraroodsauna helemaal tot rust gekomen is, slaapt heerlijk. Hoewel er geen bewijs is dat de sauna slapeloosheid tegengaat, is het zeer aannemelijk dat je door het ontspannen beter in slaap valt. En wist je dat je bloedsomloop door de warmte zodanig gestimuleerd wordt dat je ook nog eens heel snel afvalstoffen afvoert? Het schijnt zelfs dat calorieën sneller verbranden, bijna te mooi om waar te zijn, dat je afslankt terwijl je in de sauna stilzit!

Kun je ontgiften in een infraroodsauna?

De afvalstoffen die je in een infraroodsauna afvoert, horen natuurlijk helemaal niet thuis in je lichaam. Goed nieuws dus, dat de zogenaamde toxines verdwijnen al sneeuw voor de zon. Hoewel, de infraroodsauna doet daar zeker zijn best voor. Het ontgiften wordt door de infraroodsauna flink in gang gezet. De warmte dringt diep in je huid, waardoor het hele proces versnelt. Drink je daarbij ook nog eens genoeg water, dan is ontgiften toch echt gestart.

Reuma, artritis, etc.

Artritis is een ontsteking van je gewrichten. Ook reuma tast spieren en gewrichten aan. Een infraroodsauna gaat spier- en gewrichtspijn tegen. Reumapatiënten ervaren dat hun spieren stram zijn, maar als ze in een infraroodsauna gezeten hebben, is het lichaam een stuk soepeler. Ook artritispatiënten ervaren verlichting. Na een bezoekje aan een infraroodsauna hebben zij een veel grotere mobiliteit en kunnen ze er weer even tegenaan. Zit je regelmatig in een infraroodsauna, dan blijf je fit. Met nieuwe energie kun je de dag weer aan. En met soepele spieren gaat dat nu eenmaal makkelijker.

Infrarood superieur voor veel mensen

Omdat een infraroodsauna een andere warmte geeft dan een traditionele sauna, ervaren veel meer mensen dat zij deze vorm van saunagebruik meer waarderen. Krijg je het benauwd in een Finse sauna? Dat is bij een infraroodsauna helemaal niet aan de orde. Ook is de luchtvochtigheid heel anders. Bovendien is de maximale temperatuur voor een infraroodsauna 65 graden, heel wat anders dan de soms meer dan honderd in een gewone sauna. En ook niet onbelangrijk: waar bij de gewone sauna de kachel eerst warm moet worden voor je hem kunt gebruiken, bij een infraroodsauna is de stekker in het stopcontact al genoeg. En ben je totaal niet gecharmeerd van het koude bad of de emmer koud water bij een Finse sauna? Goed nieuws! Bij de infraroodsauna is dat afkoelen helemaal niet nodig!

Een infraroodsauna thuis?

Een sauna thuis lijkt misschien prijzig, maar wist je dat een infraroodsauna helemaal niet zo veel energie verbruikt? Natuurlijk heb je een keer de aanschaf als je een infraroodsauna voor thuis wilt, maar daarna vallen de kosten reuze mee. Je kunt een infraroodsauna gewoon aansluiten op een normaal stopcontact. Installatie is zo gedaan, maar mocht je dat niet zien zitten om het zelf te doen, dan laat je het door een specialist doen. Een infraroodsauna in je woning betekent altijd het zonnetje in huis, wie wil dat nou niet?

Laat een reactie achter