Met kleur mijn balkon opleuken

Mijn balkon ziet er flets en saai uit. Tijd voor een metamorfose met planten in plantenbakken. Maar, nu nog niet, we wachten verstandig tot de nachtvorst écht voorbij is.

plantinbakNog even geduld

Nog even en de IJsheiligen zijn geweest, eindelijk tijd om de plantenbakken op het balkon te zetten. Volgens weergeleerden is de kans voor IJsheiligen groot dat er nog nachtvorst is, zonde om al je planten te laten bevriezen. Een paar jaar geleden was ik er wel nog ingetrapt, het zonnetje scheen lekker op mijn balkon en ik had zin in kleur. De plantjes waren binnen drie weken aan vervanging toe. Daar trap ik dus nooit meer in. Ik heb dit jaar al helemaal in mijn hoofd hoe ik de inrichting van mijn balkon ga doen. Vorig jaar had ik alleen maar terracottapotten, maar die tijd is voorbij.

Ik wil kleur!

Nu vond ik laatst een website met prachtige polyester hoogglans plantenbakken in supermooie felle kleuren. Mijn plan is om van elke kleur één of meer bakken aan te schaffen en deze vol te planten met de vrolijkste plantjes die we in het tuincentrum kunnen vinden. De plantenbakken zijn in verschillende maten verkrijgbaar, ik ben van plan verschillende maten te kopen, zodat ik een mooie uitstalling kan maken op mijn balkon. Nu denk je misschien dat Ceesje de planten zelf stilistisch uitzoekt, maar niets is minder waar. Mees en Fay laat ik zoeken en zij komen met de verrassende combinaties aan planten aanwandelen. Het eerste jaar moest ik wel even slikken, er zaten planten bij die ik zelf niet zo snel uit zou zoeken. Maar, omdat ik ze beloofd had dat zij mochten helpen met uitzoeken, heb ik ze toch gekocht. Het stond verrassend leuk op ons balkon. Nu laat ik mijn reserves varen: wat ze ook uitzoeken, ik ga ermee naar de kassa!

Tuinieren op mijn balkon

Het eerste jaar dat ik in mijn appartement woonde, heb ik de tuin nog wel gemist. Maar, eerlijk is eerlijk, ik heb ook niet veel tijd om een tuin bij te houden. De vierkante meters van mijn balkon zijn precies goed. Omdat ik veel planten in plantenbakken heb staan, vergt het toch wel enig onderhoud. Elke avond, als de kinderen op bed liggen, loop ik de plantjes met mijn gieter na en geef ik ze het nodige water. Een super rustgevende klus, na een hectische dag.