Op avontuur in Iran


Het is niet de eerste bestemming waar je aan denkt, maar dit jaar gaan we met een groep vrienden naar Iran. Er valt zoveel te beleven in dit land, dat het nieuwsgierig maakt. Waarom Iran? Omdat het een zeer gastvrij land is. Omdat het een oude cultuur heeft. En zéker omdat het anders is dan anders. We gaan op avontuur!

Rondreis Iran

Omdat het land zich er uitstekend voor leent, werd aangeraden een rondreis door Iran te maken. Iran is een land dat je niet per se ontdekt door musea te bezoeken, je vindt alles op straat. Tijdens een rondreis kun je uitstekend het land ontdekken. Het is het land van de moskeeën, bazaars en hammams, maar ook het land van de kamelen. Een land van uitersten dat je prima ontdekt als je er doorheen reist.

Stad én land

Je vliegt waarschijnlijk naar Teheran en bent dan gelijk in de grote stad. Iran is druk in de stad, maar uitgestrekt landschap in de rest van het land. Je vindt er bergdorpjes en zandduinen. Maar misschien nog wel meer bijzonder zijn de zoutvlaktes. Een spektakel dat je gezien moet hebben! Een rondreis door Iran maken zorgt ervoor dat je veel aspecten van het land te zien krijgt. Dus ook die mooie verscholen bergdorpjes.

Welkom!

De bevolking van Iran is hartstikke gastvrij en vriendelijk. Het is een land waar alcohol verboden is, wat maakt dat er ook minder criminaliteit is. Tenminste, dat lijkt een logisch gevolg. Mensen in Iran zijn hartstikke eerlijk en staan open voor bezoekers. Ze hebben veel interesse in andere culturen en vragen je het hemd van je lijf. En dat terwijl ze je maar wat graag helpen om de weg te vinden in hun mooie land. Je voelt je meer dan welkom, in dit bijzondere vakantieland.

Volle portemonnee

Op vakantie naar Iran lijkt prijzig. Niets is minder waar. Oké, je betaalt wellicht een flinke prijs voor je ticket, maar je verblijfskosten zullen je enorm meevallen. Voor een paar euro per nacht heb je een lekker bed en ook eten en drinken is in Iran niet duur. Je moet er wel even aan denken dat met een creditcard betalen niet zo goed lukt in Iran. Het is daarom verstandig om contant geld mee op reis te nemen. Goed dat de criminaliteit in Iran niet thuishoort, want met veel geld op zak lopen, dat zijn wij hier niet meer zo erg gewend.

Even regelen

Er zijn wel wat dingetjes die je even moet regelen, voor je kunt starten aan je rondreis door Iran. Zo heb je bijvoorbeeld een visum nodig. Om een visum te verkrijgen, moet je een uitnodiging hebben om het land te bezoeken. Een reisbureau kan dat voor je regelen. Dus daar hoef je je niet al te veel in te verdiepen. Waar je wel even in moet duiken, zijn de kledingeisen. In Iran mag je als vrouw alleen met een hoofddoek en bedekte armen en benen rondlopen. Ook voor mannen gelden bepaalde eisen. Geen probleem, als je dat vooraf weet. Dus nog even shoppen en dan kan het grote avontuur beginnen!

Laat een reactie achter