Payrolling, wat weet jij daarvan?

apotheekPayroll is een nieuwe vorm van werkgeverschap, waar ik tot voor kort niet veel over wist. Tot mijn werkgever er mee ging beginnen. Er ging een wereld voor me open.

Salarisadministratie is uitbesteed

Mijn werkgever heeft enige tijd geleden dus de salarisadministratie uitbesteed aan een payrollbedrijf. Als ik eerlijk ben, was ik in het begin wel huiverig, mijn gevoel zei me dat ik mijn baanzekerheid kwijt zou raken. Niets is minder waar, voor mij is er eigenlijk niet veel veranderd. Ik werk bij een middengroot bedrijf en mijn werkgever is niet zo heel goed in de salarisadministratie en alles wat daarbij komt kijken. Payroll was voor hem dus echt een oplossing. Wij zijn nu in dienst van het payrollbedrijf, officieel dan. Op de werkvloer is mijn werkgever gewoon mijn baas gebleven.

Pensioen een ver-van-je-bedshow?

Omdat het payrollbedrijf op de hoogte is van alle laatste ontwikkelingen, hebben zij op al je vragen een passend antwoord. Ik was laatst, omdat mijn ouders mij er op wezen, nogal bezig met mijn pensioen. Dat lijkt voor mij wel een ver-van-mijn-bedshow, maar laten we eerlijk zijn, hoe eerder je je verdiept in een goed pensioen, hoe minder je uiteindelijk per jaar betaald. Omdat ik nu al geld opzij leg in een pensioen, krijg ik later een leuk centje. En mocht er iets met mij gebeuren, dan krijgen mijn kinderen Mees en Fay een nabestaandenpensioen. Dat geeft mij wel zekerheid, dat het allemaal goed geregeld is. De afdeling personeelszaken van het payrollbedrijf heeft mij goed en duidelijk uitgelegd hoe het zit. Vorig jaar heeft mijn werkgever dat ook wel geprobeerd, maar omdat hij het zelf niet goed wist, krijg ik niet echt het antwoord dat ik verwacht had.

We hebben het goed voor elkaar

Een payrollbedrijf is geen uitzendbureau. Ik ben gewoon voor onbepaalde tijd in dienst gebleven. Wel vallen we sinds de overname onder het uitzendcao. Dit wil zeggen dat sommige zaken nu gewoon beter geregeld zijn. Met ons middengrote bedrijf vielen we nooit eerder onder een cao. Mijn werkgever heeft nog wel getwijfeld tussen een collega in dienst nemen voor de afdeling personeelszaken of uitbesteding aan een payrollbedrijf. Ik ben blij dat hij voor de laatste variant gekozen heeft, omdat het mij de indruk geeft dat we het nu goed voor elkaar hebben.