Een combinatie is vaak het beste eruit halen

combi-sauna
combi-sauna paneel

Als je twee zaken met elkaar combineert, dan doe je dat omdat die twee het beste bij elkaar naar boven halen. Zo is dat ook met een combi-sauna. Deze maakt gebruik van twee soorten sauna’s; de traditionele Finse sauna en de infraroodsauna. Niet alleen is het fijn om deze twee af te wisselen, het is ook nog eens tof dat je er maar een paar vierkante meters voor nodig hebt. Met een combi-sauna voor thuis heb je eigenlijk een complete wellness in je eigen huis!

Beste keuze

Stel jij bent helemaal lyrisch van de Finse sauna en je partner gaat het liefst de infraroodsauna in. Geen probleem zou je zeggen: jij neemt de deur links, je partner de rechterdeur en na een half uur kom je elkaar weer tegen in de ontspanningsruimte. Maar wat nu als je een sauna voor thuis aan wilt schaffen? Koop je er dan ook twee of neem je een combi-sauna en stel je hem de ene keer af als infraroodsauna en de volgende keer als Finse sauna? Waarschijnlijk heb je best een kamer over in je woning, maar niet twee. De combi-sauna is dan een slimme keuze.

Gelijkmatig verdeelde warmte

De beste infraroodsauna’s zijn de exemplaren die gebruikmaken van de Philips infraroodtechniek. Dit omdat de infraroodlampen van dit merk van superkwaliteit zijn. De infraroodsauna gebruik je vooral omdat het voor pijnverlichting zorgt. Vooral als je last hebt van je gewrichten of spieren kan een bezoekje aan de infraroodsauna voor verlichting zorgen. Philips heeft zijn lampen zo vormgegeven dat ze de warmte gelijkmatig verdelen. En dat is fijn voor je hele gestel. Als je een sporter bent, kun je dit gebruiken als warming up. Heb je een blessure, dan is het een prima remedie.

Lekker warm

In de traditionele Finse sauna ga je als je even lekker wilt zweten. Alle stress zweet je eruit, maar ook alle afvalstoffen. Je voelt je na een bezoekje aan de sauna weer helemaal schoon; van binnen en van buiten. Als je het vergelijkt met een infraroodsauna dan is het temperatuurverschil wellicht het grootste verschil. In een Finse sauna is het boven de 80 graden, terwijl een infraroodcabine vaak niet warmer dan 50 graden wordt. Kun je niet tegen die extreme hitte, dan is een infraroodsauna wellicht een beter idee. Ben jij juist van de ontspanning die je krijgt van het hele warme, dan is de Finse sauna de beste keuze. Maar waarom zou je kiezen?

Het beste van twee

De combinatie van de twee sauna’s is dus simpelweg een combi-sauna. Het is een Finse sauna en infraroodsauna in één. Deze schaf je aan uit ruimtegebrek maar ook uit andere vormen van besparing. Twee sauna’s kopen is namelijk altijd duurder. Afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt, koop je er een die nog geen twee vierkante meter in beslag neem. Of juist die iets grotere variant. In de sauna staat een kachel voor de Finse kant. En Philips infraroodlampen voor het infraroodgedeelte. Wil je relaxen, ga je in de Finse sauna. Wil je je spieren opwarmen, ga je in de infrarood. We vertelden het in de intro al: die twee halen het beste bij elkaar naar boven.

Lees verder Geen Reacties

Sauna goed voor de huid?

We kennen allemaal het cliché ‘wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’. Goed nieuws dat dit niet altijd opgaat. Een rondje sauna kost je namelijk geen centje pijn en je huid wordt er aan alle kanten mooier van. Hoe? Dat leggen we in dit artikel haarfijn voor je uit. Als je weet hoe goed het voor je huid is, zou je bijna wekelijks naar de sauna gaan. Wat zeggen we? Je zou bijna een sauna kopen!

Lees verder Geen Reacties

Hottub: droom of werkelijkheid?

Op zaterdagavond met je vrienden buiten in een warm bad, met in je hand een glas wijn. Samen heb je de beste gesprekken en heb je écht tijd voor elkaar. Droom of werkelijkheid? Het lijkt een beetje een ver van je bedshow, maar wist je dat een eigen hottub kopen best te doen is? Als je er maar een geschikte ruimte voor hebt.

Lees verder Geen Reacties

Wat maakt een infraroodsauna superieur?

Een infraroodsauna is niet alleen weldadig en ontspannend, het is ook nog eens goed voor diverse aandoeningen. Wist je dat een infraroodsauna goed is bij spierblessures bijvoorbeeld? Ook stramme gewrichten knappen op van een bezoek aan een infraroodsauna. Het is een sauna die werkt als de zon: de warmte maakt dat je lijf warm wordt, je positief denkt en ook nog eens veel energie krijgt. Alleen dat al maakt een infraroodsauna superieur!

Lees verder Geen Reacties

Gewoon praktisch, met kinderen en met veel plezier kamperen!

happy-family-506005_1280Regen, wind, nog net geen hagel en sneeuw… maar toch aangenaam weer is het niet voor een zomervakantie. Het weer van de afgelopen tijd zit niet erg mee…. Toch hopen we met zijn allen dat we toch nog een dagje, een weekendje of een weekje op een zonnige camping terecht kunnen komen.

Je wilt dan vooral praktische dingen meenemen en al dat luxe laat je graag thuis. Back to basic! Vakantiegevoel! En vooral genieten en niet haasten.

Je kinderen eten dan graag op een picknickkleed, al hoewel ze ook weer graag tekenen, kleuren en knutselen aan een tafel met de dingen die ze in de natuur gevonden hebben. Denk maar aan al die grote en kleine schelpen die zij op het strand gevonden hebben. De kiezels die langs het pad lagen wordt een mozaïek, en de mooie takken waar zij al snel een boot van maakten die dan nog wel een mooi zeil moet krijgen…

Lees verder

De Comfortabelste Vrijetijdskleding Voor in Huis

401949_eb_05

Bron: http://bit.ly/1xQEriq

Wanneer ik thuis kom van mijn werk is het eerste wat ik doe me omkleden en comfortabele vrijetijdskleding aandoen. En nee, dat ziet er dan niet enorm charmant uit, maar who cares! Momenteel heb ik geen partner, maar al zou dat zo zijn, dan zou hij daar alvast maar aan moeten wennen. Er is een tijd om mooi te zijn en een tijd voor jezelf denk ik altijd. Inmiddels heb ik een hele collectie aan huiskleding aangelegd en in dit artikel deel ik jullie mijn favorieten.

Lees verder

Mooiste outfits scoor je tweedehands

vintywomenTweedehands dameskleding, dat was nooit helemaal mijn ding. Tot ik VintyWomen ontdekte. Supermooie merkkleding, vaak niet eens zo vaak gedragen. Ik heb er al heel wat mooie outfits gescoord.

Schoon en zo goed als nieuw

Bij VintyWomen kun je terecht voor mooie tweedehands dameskleding. Ben je gek op een bepaald merk? Kijk dan voor de gein eens in de webshop wat het aanbod is, misschien vind je, net als ik, precies wat je zoekt. De merkkleding is schoon en zo goed als nieuw. Bij VintyWomen kun je overigens niet alleen kopen, ook de merkkleding in jouw kast kan bij de webshop een tweede leven krijgen. Omdat de kleding zo goed als nieuw is, koop je voor je gevoel nieuwe kleding, maar dan betaalbaar.

Lees verder