Sauna goed voor de huid?

We kennen allemaal het cliché ‘wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’. Goed nieuws dat dit niet altijd opgaat. Een rondje sauna kost je namelijk geen centje pijn en je huid wordt er aan alle kanten mooier van. Hoe? Dat leggen we in dit artikel haarfijn voor je uit. Als je weet hoe goed het voor je huid is, zou je bijna wekelijks naar de sauna gaan. Wat zeggen we? Je zou bijna een sauna kopen!

Lekker zweten!

In de sauna is het warm en het logisch gevolg is dat je gaat zweten. Je poriën staan wagenwijd open en alle vuil en pukkeltjes kunnen zo het douchepuntje in. Je huid wordt weer gezond en stralend. En dat terwijl je wellicht denkt dat zweet iets is dat vies is. Letterlijk is dat natuurlijk ook zo. Maar alles wat met het zweet mee naar buiten komt, spoel je dus onder de douche af. Als je na een rondje sauna je huid met een scrubcrème behandelt, ben je alle dode huidcellen zéker kwijt. En je huid? Die straalt!

Verjongingskuurtje

Voor een verjongingskuur kun je een dikke portemonnee opentrekken, maar je kunt ook gewoon even de sauna ingaan. Omdat het zo lekker warm in de sauna is, wordt de collageenproductie verhoogd. Nu denk je wellicht: collageen, wat is dat? Dat is een bindweefselstof, een soort lijmvormende proteïne, dat ervoor zorgt dat je huid soepel is en krachtig. Je hebt dus dat dure potje helemaal niet nodig. Een goedkopere variant op die dure verjongingskuur dus.

Hydratie en circulatie

Nog een voordeel van de warmte, je talgklieren komen in actie. Dit maakt dat je huid goed gehydrateerd wordt. Door deze stimulans van productie van talg, komt je huid in prima conditie. Ook de bloedcirculatie wordt flink aan het werk gezet. En dit maakt weer dat je huid glanst, helemaal fris aanvoelt en er supergezond uitziet. Na een rondje sauna kun je er weer helemaal tegenaan. En je ziet er jaren jonger uit. Hoewel, je huid dan…

Calorieën

Weer die warmte: die maakt ook dat je calorieën verbrandt. Eerlijk is eerlijk, hier heb je niet per se een sauna voor nodig, dat gebeurt ook al in een warm bad. Wat de gevolgen voor de huid daarvan zijn? Dat het strakker wordt. Hoewel er geen bewijzen zijn, wordt beweerd dat naar de sauna gaan gelijkstaat aan een rondje hardlopen. En als daar maar een klein beetje waarheid van is, dan is het toch al mooi meegenomen?

Sauna kopen

In de intro zeiden we het al gekscherend: je zou er bijna zelf een sauna kopen. Klinkt als een droom? Welnee, ook jij kunt er een kopen! Wist je dat dit helemaal niet zo’n raar idee is? Een sauna aanschaffen is iets dat voor steeds meer mensen binnen handbereik is. Dit omdat sauna’s helemaal niet zo prijzig zijn, maar ook omdat steeds meer mensen een sauna aanschaffen. Dus heb je een ruimte in je woning of in je tuin over? Dan is het de moeite waard je erin te verdiepen. Met je eigen sauna zie je er binnen korte tijd uit alsof je herboren bent. Je kunt immers elke week wel even in de sauna.

Laat een reactie achter