Tien kampeerartikelen om comfort te verhogen

hammock-425773_1280Dat kamperen niet veel meer met afzien te maken heeft, is inmiddels wel duidelijk. Veel kampeerartikelen zorgen juist voor extra comfort. Vakantie is immers ontspanning, en met comfortabele artikelen wordt de vreugde alleen maar verhoogd.

Comfortabel slapen

Waar vroeger je luchtbed al lek raakte van de aanraking van een steen, de luchtbedden van nu zijn van zo’n degelijke kwaliteit, dat ze bijna niet van het matras thuis te onderscheiden zijn. Een voorbeeld van een comfortabel bed zijn de luxe voorgevormde luchtbedden voor twee personen met een toplaag van katoenzacht corduroy. Samen met een opklapbaar kampeerbed is zelfs slapen op de grond iets van vroeger. Een slaapzak die naar weersomstandigheden comfort biedt, maakt het comfortabele slapen compleet.

Verhoogde rust

Met een comfortmat is slapen op kussens met knopen comfortabeler. Of het bestaande bed nu te hard of juist te zacht is, door de mat er bovenop te leggen, wordt slapen weer rustiger.

crespo-campingstoelRelaxte stoel, het toppunt van vakantie

Onderschat het comfort van lekker zitten niet. Zelfs campingstoelen kunnen voorzien zijn van een ergonomisch gevormde rugleuning die ook nog eens in zes standen verstelbaar is. Zitcomfort tot de max. Het materiaal waar het zitoppervlak van gemaakt is, is zacht en stevig. De stoelen bieden stabiliteit en zijn zeer stevig. Opgeklapt nemen ze nauwelijks ruimte in, waardoor meenemen ook geen probleem is. Met een boek in het zonnetje in je relaxte stoel, is toch het toppunt van vakantie hebben?

Lezen, ook als het donker is

Dat een comfortabel kampeerartikel niet duur hoeft te zijn, bewijst de boeklamp. Door het lampje eenvoudig op je boek te klemmen, kun je zelfs in de schemer of pikkedonker lekker doorlezen.

Stabiele tafel door regelbare poot

Wie regelmatig kamTafel ovaalpeert weet: de ondergrond van de standplaats is meestal niet waterpas. Het is de charme van kamperen, tot je kopje steeds van tafel glijdt omdat hij niet recht staat. Gelukkig hebben de kampeertafels tegenwoordig een poot die verstelbaar is. Zelfs al blijf je de tafel verzetten, is de tafel met de regelbare tafelpoot zo weer stabiel. Als de tafel ook nog eens geen opstaand randje heeft, is hij ook nog eens heel eenvoudig schoon te maken. Want als we iets niet willen op vakantie…

Koffiekopjes die ook nog lekker drinken

wave160mlDe tijd van drinken uit een plastic bekertje is met het campingservies definitief voorbij. Koffiekopjes die lekker drinken, stapelbare bekers die niet omvallen in de kast, onbreekbare borden die ook nog eens goed ogen, campingservies is een lust voor het oog. Wie van kleurrijk houdt, gaat voor kleur, wie van neutraal houdt, kiest een setje in donkerblauw. Voor onderweg neem je een koffiemok mee met een thermoswand, blijft je koffie lekker warm in.

Opruimen makkelijk maken

Persoonlijk word ik erg onrustig van rommel, ook op vakantie. Hoe comfortabel is het dan om bijvoorbeeld verlost te zijn van rondslingerende schoenen? Er zijn diverse mogelijkheden voor het opruimen op vakantie. Zo kun je een opbergbak op wieltjes aanschaffen, waarin alles netjes opgeruimd is, maar het nadeel daarvan is dat het nogal veel ruimte inneemt tijdens vervoer. Een schoenenopbergzak is daarom handiger. Maar liefst achttien vakken zorgen voor een opgeruimde tent. Door opruimen eenvoudiger te maken, blijft tijd over voor leuke dingen.

alpina-koffieKoffie die warm blijft

Als je er plek voor hebt, is een echt koffiezetapparaat natuurlijk onmisbaar. Het voordeel van een apparaat met thermoskan, is dat de koffie warm blijft, zonder te veel stroom te gebruiken. De isoleerkan is dubbelwandig en gemaakt van roestvaststaal. De koffiezetter is compleet te noemen: vast filter, verlichte aan- en uitschakelaar, aanduiding voor het waterniveau en een druppelstop. Nu nog een bonenmaler en je kunt een op en top vers bakje koffie zetten.

Warme voeten

Koukleumen doen we ook niet meer op de camping. Je kunt natuurlijk kiezen voor een kampvuur, een warme trui, lekker warme sokken en een set oorwarmers, maar als het weer een kampvuur niet toelaat, zit je mooi in de kou. Gelukkig is er een rolkachel die zowel op gas als op elektriciteit werkt. Omdat de kachel wieltjes heeft, is hij ook nog eens eenvoudig te verplaatsen. Op tijd naar bed omdat je het koud hebt, hoeft met deze kachel niet meer. Lekker nog een spelletje doen met de warmte bij je voeten is eenvoudig.

Fietsen op je eigen fiets

thule-fietsendragerHet is bijna hetzelfde als slapen in je eigen bed: fietsen op je eigen fiets. Als fietsen je hobby is, is het juist leuk om op vakantie een rondje te toeren. Met je eigen fiets voorkom je zadelpijn en onnodig gehannes om de fiets op de juiste standen te zetten. Met een fietsendrager is het meenemen van je eigen fiets een peulenschil. Zelfs je elektrische fiets past op de drager, is dat niet het toppunt van comfort?