Tips Om Het Hele Jaar Door Je Balkon Te Gebruiken

balcony-514392_640Mensen zonder tuin hebben graag een balkon, maar als je balkonbezitters vraagt hoe veel gebruik ze ervan maken, dan krijg je meestal te horen dat ze er enkel op mooie zomerdagen gebruik van maken. De rest van het jaar wordt het alleen nog gebruikt als het verdomhoekje voor buitenrokers. Zelf gebruik ik ook in de herfst en winter mijn balkon veel. Ik deel graag wat tips om ook jouw balkon het hele jaar aantrekkelijk te maken. Snel die frisse neus halen, nu!  

Hou je Balkon Gezellig met Groenblijvende Planten

Een balkon ziet er in de winter meestal troosteloos uit. Wanneer je een aantal groenblijvende planten op je balkon plaatst, ziet het er meteen een stuk uitnodigender uit. Zorg er wel voor dat je je balkon voldoende beschut maakt tegen wind, door bijvoorbeeld een glazen of transparante plastic plaat achter de planten te plaatsen. Ook voor jezelf is zo’n plaat prettig, het zorgt ervoor dat de ijzige wind je niet in het gezicht blaast.

Plaats een Warmtestraler

Milieuactivisten zijn er fel tegen en ze slurpen inderdaad een hoop energie die warmtestralers, maar als je de meest zuinige uitkiest en er enkel gebruik van maakt in de kwartiertjes of uurtjes dat je op je balkon zit, dan valt die milieubelasting nog wel mee. Zelf neem ik ook altijd een dekentje mee naar buiten, zodat ik de lamp niet op maximaal hoeft te zetten en het er toch behaaglijk is. Dan nog een goed boek en zo af en toe een glaasje port erbij en het is ook in de herfst of winter heerlijk genieten op je balkon!

Versier je Balkon

Zoals ik al zei nodigt een aangekleed balkon een stuk meer uit om er te gaan zitten. Naar gelang de grootte van je balkon kun je het er gezelliger maken met bijvoorbeeld mooie windlichten, een windgong, sierbeelden en andere dingen die het balkon voor jou gezellig, mooi en aangenaam maken.