De voordelen van bamboe

Steeds meer producten worden van bamboe gemaakt. Zo ook comfortabele shirtjes en ondergoed. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van textiel van bamboe? En waarom is het ineens zo populair? Het lijkt erop dat het een materiaal is van vele voordelen. Een materiaal dat je in de gaten moet houden!

Superzacht en comfortabel

Je hebt vast weleens een sjaaltje van zijde in je handen gehad. Dat voelt superzacht aan! Bamboe is hier een beetje mee te vergelijken. Niet zo zacht dat het zomaar uit je handen glipt als je het niet goed vast hebt. Maar wel zo zacht dat het heel comfortabel draagt. Als je vergelijkt hoe bamboe geproduceerd wordt, lijkt het op linnen. Maar dat is een materiaal dat veel minder comfortabel aanvoelt. Maakt dus dat je een shirt van bamboe veel sneller uit het rek pakt, als je aan het winkelen bent. Overigens is bamboe een hartstikke sterk materiaal, dat vormvast blijft. Je gooit je shirtje zonder problemen in de wasmachine, het blijft hartstikke mooi.

Geen nare geurtjes

Bamboe neemt van nature vocht op. Handig, want als je gaat transpireren in een T-shirt van bamboe, merk je daar bijna niks van. Je krijgt dus geen rare vlekken in je shirt en gaat niet naar zweet stinken. Dat maakt dat je je fris blijft voelen in een shirt van bamboe. Ook als je sportieve prestaties hebt geleverd. Bamboe is van nature schimmelwerend. Het is een hypoallergeen materiaal waar je eigenlijk geen irritatie van kan krijgen. Handig, als je gevoelig bent voor materialen. En dan is het ook nog eens een thermisch materiaal. Dit betekent dat het je warm houdt in de winter en verkoeling biedt in de zomer. Voordelen genoeg!

Duurzaam

Bamboe is een materiaal dat in de natuur groeit. Het is bijna oneindig voorradig, omdat het zo snel groeit dat er binnen no time weer nieuwe aanwas aan de plant is. Als je bamboe vergelijkt met katoen is het hartstikke duurzaam. Alleen al omdat katoen liters water nodig heeft om te groeien. Bamboe groeit ook gestaag door zonder veel water. Bamboe wordt wel mechanisch geproduceerd, waardoor critici beweren dat het minder duurzaam is. Maar dat staat niet in verhouding tot andere zaken. Maakt bamboe al met al een supermateriaal voor vervaardiging van een duurzaam shirtje.

Helemaal niet duur!

Zoveel voordelen, dan zal het wel een prijzig materiaal zijn? Misverstand. Shirtjes van bamboe zijn helemaal niet duur. En omdat ze dus vormvast zijn en goed te wassen, blijven ze ook nog eens lang mooi. Koop je textiel van bamboe, dan krijg je waar voor je geld. Geen goedkoop is duurkoop, maar goedkoop én waardevol.

Materiaal van de toekomst?

Het is niet zo raar te bedenken dat er steeds meer van bamboe wordt gemaakt. Vooral als je kijkt naar de in de natuur aanwezige voorraad, is bamboe een aanrader. Steeds meer mensen ontdekken dit ook als supermateriaal, waardoor sokken en ondergoed van bamboe al populairder wordt. Het kan dus niet lang duren of er wordt meer van dit materiaal geproduceerd.

Lees verder Geen Reacties

Rondreis Iran: voorbereiding is alles

De planning rondom de rondreis die wij door Iran gaan maken neemt steeds serieuzere vormen aan. Toch is Iran niet een land waar je zonder voorbereiding naartoe kunt. We hebben daarom van alles al uitgezocht en voor elkaar. En dat is maar goed ook, we gaan immers niet elk jaar naar zo’n land als Iran! En het leuke is, zodra je bezig bent met de voorbereiding heb je ook direct voorpret. Iran, here we come!

Lees verder Geen Reacties

Op avontuur in Iran


Het is niet de eerste bestemming waar je aan denkt, maar dit jaar gaan we met een groep vrienden naar Iran. Er valt zoveel te beleven in dit land, dat het nieuwsgierig maakt. Waarom Iran? Omdat het een zeer gastvrij land is. Omdat het een oude cultuur heeft. En zéker omdat het anders is dan anders. We gaan op avontuur!

Rondreis Iran

Omdat het land zich er uitstekend voor leent, werd aangeraden een rondreis door Iran te maken. Iran is een land dat je niet per se ontdekt door musea te bezoeken, je vindt alles op straat. Tijdens een rondreis kun je uitstekend het land ontdekken. Het is het land van de moskeeën, bazaars en hammams, maar ook het land van de kamelen. Een land van uitersten dat je prima ontdekt als je er doorheen reist.

Stad én land

Je vliegt waarschijnlijk naar Teheran en bent dan gelijk in de grote stad. Iran is druk in de stad, maar uitgestrekt landschap in de rest van het land. Je vindt er bergdorpjes en zandduinen. Maar misschien nog wel meer bijzonder zijn de zoutvlaktes. Een spektakel dat je gezien moet hebben! Een rondreis door Iran maken zorgt ervoor dat je veel aspecten van het land te zien krijgt. Dus ook die mooie verscholen bergdorpjes.

Welkom!

De bevolking van Iran is hartstikke gastvrij en vriendelijk. Het is een land waar alcohol verboden is, wat maakt dat er ook minder criminaliteit is. Tenminste, dat lijkt een logisch gevolg. Mensen in Iran zijn hartstikke eerlijk en staan open voor bezoekers. Ze hebben veel interesse in andere culturen en vragen je het hemd van je lijf. En dat terwijl ze je maar wat graag helpen om de weg te vinden in hun mooie land. Je voelt je meer dan welkom, in dit bijzondere vakantieland.

Volle portemonnee

Op vakantie naar Iran lijkt prijzig. Niets is minder waar. Oké, je betaalt wellicht een flinke prijs voor je ticket, maar je verblijfskosten zullen je enorm meevallen. Voor een paar euro per nacht heb je een lekker bed en ook eten en drinken is in Iran niet duur. Je moet er wel even aan denken dat met een creditcard betalen niet zo goed lukt in Iran. Het is daarom verstandig om contant geld mee op reis te nemen. Goed dat de criminaliteit in Iran niet thuishoort, want met veel geld op zak lopen, dat zijn wij hier niet meer zo erg gewend.

Even regelen

Er zijn wel wat dingetjes die je even moet regelen, voor je kunt starten aan je rondreis door Iran. Zo heb je bijvoorbeeld een visum nodig. Om een visum te verkrijgen, moet je een uitnodiging hebben om het land te bezoeken. Een reisbureau kan dat voor je regelen. Dus daar hoef je je niet al te veel in te verdiepen. Waar je wel even in moet duiken, zijn de kledingeisen. In Iran mag je als vrouw alleen met een hoofddoek en bedekte armen en benen rondlopen. Ook voor mannen gelden bepaalde eisen. Geen probleem, als je dat vooraf weet. Dus nog even shoppen en dan kan het grote avontuur beginnen!

Lees verder Geen Reacties

Zuid Tirol: leuk voor de kinderen én voor mij


Met de kinderen ga ik binnenkort naar Zuid Tirol. Daar ben ik vaker geweest en heb ik mensen leren kennen waar ik dit jaar weer mee afgesproken heb. De kinderen kijken alweer helemaal uit naar de wandelingen in de bergen en de activiteiten die ze nog vers in hun geheugen hebben. Ikzelf kijk vooral uit naar het Italiaanse eten. Zuid Tirol is echt een gebied apart en de culinaire keuken is daar geweldig.

Genieten én ontspannen

De vakantie brengen we door in Avelengo , Verano, Merano 2000 vlakbij Merano/Meran in de Italiaanse bergen. Avelengo, Verano, Merano 2000 is genieten en ontspannen. Dit komt omdat er heel dichtbij een kuurstad is en omdat de plaats met zijn wijnhellingen en boomgaarden heel veel sfeer heeft. Wat ik zeker weer met de kinderen ga doen is de wandeling lopen langs de Algunder Waalweg. Deze wandelroute is te verdelen in twee delen, handig voor als de kinderen het zat zijn. De waal is bijna vlak en biedt prachtige uitzichten over het Ifinger, Hirzer, het Etschtal en kasteel Tirol.

Archeologische vondsten en roofvogels

Kasteel Tirol

Lees verder Geen Reacties

Caravans beveilig je goed met een disselslot

ALKO-safetyVeel Nederlanders bezitten een caravan en zelfs de crisis lijkt weinig invloed op de caravanverkopen te hebben. De caravan is de trots van de familie en er word over het algemeen dan ook zuinig mee omgesprongen. De investering is dan wel groot, maar dat wordt goedgemaakt door de vele vakanties die er mee gevierd worden. Door de hogere waarde en de zichtbaarheid langs de openbare weg is de caravan echter ook een prooi voor dieven geworden.

Voor vertrek of bij thuiskomst van vakantie staat de caravan vaak één of meerdere nachten onbeheerd voor de deur van het woonhuis. Maar ook tijdens de reis kunt u op een parkeerplaats uw caravan korte tijd onbeheerd moeten laten staan. Of de caravan nu wel of niet aan een auto is gekoppeld; een disselslot biedt uitkomst.

Lees verder

Gewoon praktisch, met kinderen en met veel plezier kamperen!

happy-family-506005_1280Regen, wind, nog net geen hagel en sneeuw… maar toch aangenaam weer is het niet voor een zomervakantie. Het weer van de afgelopen tijd zit niet erg mee…. Toch hopen we met zijn allen dat we toch nog een dagje, een weekendje of een weekje op een zonnige camping terecht kunnen komen.

Je wilt dan vooral praktische dingen meenemen en al dat luxe laat je graag thuis. Back to basic! Vakantiegevoel! En vooral genieten en niet haasten.

Je kinderen eten dan graag op een picknickkleed, al hoewel ze ook weer graag tekenen, kleuren en knutselen aan een tafel met de dingen die ze in de natuur gevonden hebben. Denk maar aan al die grote en kleine schelpen die zij op het strand gevonden hebben. De kiezels die langs het pad lagen wordt een mozaïek, en de mooie takken waar zij al snel een boot van maakten die dan nog wel een mooi zeil moet krijgen…

Lees verder

Tien kampeerartikelen om comfort te verhogen

hammock-425773_1280Dat kamperen niet veel meer met afzien te maken heeft, is inmiddels wel duidelijk. Veel kampeerartikelen zorgen juist voor extra comfort. Vakantie is immers ontspanning, en met comfortabele artikelen wordt de vreugde alleen maar verhoogd.

Comfortabel slapen

Waar vroeger je luchtbed al lek raakte van de aanraking van een steen, de luchtbedden van nu zijn van zo’n degelijke kwaliteit, dat ze bijna niet van het matras thuis te onderscheiden zijn. Een voorbeeld van een comfortabel bed zijn de luxe voorgevormde luchtbedden voor twee personen met een toplaag van katoenzacht corduroy. Samen met een opklapbaar kampeerbed is zelfs slapen op de grond iets van vroeger. Een slaapzak die naar weersomstandigheden comfort biedt, maakt het comfortabele slapen compleet.

Verhoogde rust

Met een comfortmat is slapen op kussens met knopen comfortabeler. Of het bestaande bed nu te hard of juist te zacht is, door de mat er bovenop te leggen, wordt slapen weer rustiger.

Lees verder

5 Artikelen Die Niet Kunnen Ontbreken Tijdens Een Kampeer Vakantie

De zomervakantie laat niet lang meer op zich wachten. Als je van plan bent om te gaan kamperen, dan zijn er een paar kampeerartikelen die we je sterk aanbevelen om mee te nemen. We hebben van elk van deze artikelen onze favoriet uitgekozen. Lees meer over de artikelen, en waarom nu juist specifiek deze zo aantrekkelijk zijn.

Picknicktafel De Luxe van DEFA

412002_4Een picknicktafel is wel zo handig als je gaat kamperen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een tafel en vier stoelen mee te nemen, maar dat neemt behoorlijk wat gewicht en ruimte in. Een picknicktafel is in dat opzicht een stuk praktischer.

De picknicktafel van DEFA is niet alleen stevig, maar heeft ook een wat luxere uitstraling. Bovendien is hij gemakkelijk in te klappen en als koffer mee te nemen. De afmetingen uitgeklapt zijn (lxbxh) 149 x 82 x 67 cm.

Lees verder