Verlicht rug- en gewrichtspijn met infrarood

Een infraroodsauna maakt dat je spieren lekker warm worden. Dat zorgt er weer voor dat je je kunt ontspannen. Alleen dát is al een weldaad voor rug en gewrichten. Wist je dat je spieren veel soepeler worden van warmte? Een stijve rug is na een bezoek aan de infraroodsauna direct soepeler. Last van je rug of gewrichten? Het is tijd om een infraroodsauna te bestellen.

Bestellen?

Staat er nu daadwerkelijk bestellen in de intro? We horen het je denken. Ja! Je kunt natuurlijk bij een wellness centrum de infraroodsauna bezoeken, maar waarom niet een voor jezelf kopen? Een infraroodsauna bestellen is meer haalbaar dan je denkt. Met een paar beschikbare vierkante meters ben je al over de helft! Installatie is eenvoudig en je hebt geen extra voorzieningen nodig. Heb je met regelmaat stramme spieren of last van je rug? Waarom dan niet de weldaad in huis halen?

Wat doet infrarood?

De warmte van een infraroodsauna komt eigenlijk van het licht van de lamp. Net als de zon maakt de warmte dat je lekker warm wordt. We weten allemaal hoe blij we worden als we in de zon zitten. Een infraroodsauna heeft hetzelfde effect. De warmtestraling van de lampen maakt dat je egaal wordt opgewarmd. Je spieren ontspannen en je kunt er weer helemaal tegenaan. Nu kun je een kleine infraroodlamp aanschaffen, maar het effect wordt vergroot, omdat daar meerdere lampen inzitten, door een sauna. Dus waarom niet een infraroodsauna bestellen?

Sportblessures en spierpijn

Ook als je regelmatig met spierpijn kampt kun je jezelf een opkikker geven met infrarood. Sportblessures herstellen sneller en zelfs mensen met reumatische klachten voelen zich wel na een bezoekje aan de infraroodsauna. De stijfheid van de gewrichten wordt minder en je voelt je fysiek een stuk fitter. Je kunt ook pijnstillers slikken, maar iedereen weet dat die eigenlijk niet zo goed voor je gezondheid zijn. Als de infraroodsauna de pijn en stijfheid wegneemt, is het effect hetzelfde, maar dan zonder de schadelijke effecten van medicijnen.

Intense warmte

Het verschil met een traditionele sauna is dat je in de infraroodsauna intensere warmte voelt. Het dringt dieper door en maakt dat het snel weldadig wordt. Warmte maakt dat je snel ontspant. Rug- en gewrichtspijn hebben gemeen dat het door die warmte minder pijn doet. Dat effect bereik je ook met een warm bad. Maar als je echt rugpijn hebt, dan is in en uit een bad klimmen vaak niet zo fijn. Na een bezoekje aan de infraroodsauna ben je weer wat meer soepel en kun je misschien wél het bad in. En staat die infraroodsauna naast je bad, dan is de combinatie natuurlijk helemaal super.

Spaar je rug

Overigens als je rugpijn hebt, doe je jezelf een groot plezier met beweging. Het lijkt tegenstrijdig, maar hoe fitter je bent, hoe sterker je bent. Zorg daarom dat je veel wandelt, zwemt of fietst. Daarnaast is het goed met regelmaat te ontspannen. En dat kun je dan weer prima in de sauna doen. Stress is niet goed voor je rug. Maar ook andere factoren spelen mee bij rugpijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verkeerde zithouding of het op een verkeerde manier tillen van iets zwaars. Je rug is belangrijk, het is daarom aan te raden hem altijd te sparen.

Laat een reactie achter