De voordelen van bamboe

Steeds meer producten worden van bamboe gemaakt. Zo ook comfortabele shirtjes en ondergoed. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van textiel van bamboe? En waarom is het ineens zo populair? Het lijkt erop dat het een materiaal is van vele voordelen. Een materiaal dat je in de gaten moet houden!

Superzacht en comfortabel

Je hebt vast weleens een sjaaltje van zijde in je handen gehad. Dat voelt superzacht aan! Bamboe is hier een beetje mee te vergelijken. Niet zo zacht dat het zomaar uit je handen glipt als je het niet goed vast hebt. Maar wel zo zacht dat het heel comfortabel draagt. Als je vergelijkt hoe bamboe geproduceerd wordt, lijkt het op linnen. Maar dat is een materiaal dat veel minder comfortabel aanvoelt. Maakt dus dat je een shirt van bamboe veel sneller uit het rek pakt, als je aan het winkelen bent. Overigens is bamboe een hartstikke sterk materiaal, dat vormvast blijft. Je gooit je shirtje zonder problemen in de wasmachine, het blijft hartstikke mooi.

Geen nare geurtjes

Bamboe neemt van nature vocht op. Handig, want als je gaat transpireren in een T-shirt van bamboe, merk je daar bijna niks van. Je krijgt dus geen rare vlekken in je shirt en gaat niet naar zweet stinken. Dat maakt dat je je fris blijft voelen in een shirt van bamboe. Ook als je sportieve prestaties hebt geleverd. Bamboe is van nature schimmelwerend. Het is een hypoallergeen materiaal waar je eigenlijk geen irritatie van kan krijgen. Handig, als je gevoelig bent voor materialen. En dan is het ook nog eens een thermisch materiaal. Dit betekent dat het je warm houdt in de winter en verkoeling biedt in de zomer. Voordelen genoeg!

Duurzaam

Bamboe is een materiaal dat in de natuur groeit. Het is bijna oneindig voorradig, omdat het zo snel groeit dat er binnen no time weer nieuwe aanwas aan de plant is. Als je bamboe vergelijkt met katoen is het hartstikke duurzaam. Alleen al omdat katoen liters water nodig heeft om te groeien. Bamboe groeit ook gestaag door zonder veel water. Bamboe wordt wel mechanisch geproduceerd, waardoor critici beweren dat het minder duurzaam is. Maar dat staat niet in verhouding tot andere zaken. Maakt bamboe al met al een supermateriaal voor vervaardiging van een duurzaam shirtje.

Helemaal niet duur!

Zoveel voordelen, dan zal het wel een prijzig materiaal zijn? Misverstand. Shirtjes van bamboe zijn helemaal niet duur. En omdat ze dus vormvast zijn en goed te wassen, blijven ze ook nog eens lang mooi. Koop je textiel van bamboe, dan krijg je waar voor je geld. Geen goedkoop is duurkoop, maar goedkoop én waardevol.

Materiaal van de toekomst?

Het is niet zo raar te bedenken dat er steeds meer van bamboe wordt gemaakt. Vooral als je kijkt naar de in de natuur aanwezige voorraad, is bamboe een aanrader. Steeds meer mensen ontdekken dit ook als supermateriaal, waardoor sokken en ondergoed van bamboe al populairder wordt. Het kan dus niet lang duren of er wordt meer van dit materiaal geproduceerd.

Laat een reactie achter