Een combinatie is vaak het beste eruit halen

combi-sauna
combi-sauna paneel

Als je twee zaken met elkaar combineert, dan doe je dat omdat die twee het beste bij elkaar naar boven halen. Zo is dat ook met een combi-sauna. Deze maakt gebruik van twee soorten sauna’s; de traditionele Finse sauna en de infraroodsauna. Niet alleen is het fijn om deze twee af te wisselen, het is ook nog eens tof dat je er maar een paar vierkante meters voor nodig hebt. Met een combi-sauna voor thuis heb je eigenlijk een complete wellness in je eigen huis!

Beste keuze

Stel jij bent helemaal lyrisch van de Finse sauna en je partner gaat het liefst de infraroodsauna in. Geen probleem zou je zeggen: jij neemt de deur links, je partner de rechterdeur en na een half uur kom je elkaar weer tegen in de ontspanningsruimte. Maar wat nu als je een sauna voor thuis aan wilt schaffen? Koop je er dan ook twee of neem je een combi-sauna en stel je hem de ene keer af als infraroodsauna en de volgende keer als Finse sauna? Waarschijnlijk heb je best een kamer over in je woning, maar niet twee. De combi-sauna is dan een slimme keuze.

Gelijkmatig verdeelde warmte

De beste infraroodsauna’s zijn de exemplaren die gebruikmaken van de Philips infraroodtechniek. Dit omdat de infraroodlampen van dit merk van superkwaliteit zijn. De infraroodsauna gebruik je vooral omdat het voor pijnverlichting zorgt. Vooral als je last hebt van je gewrichten of spieren kan een bezoekje aan de infraroodsauna voor verlichting zorgen. Philips heeft zijn lampen zo vormgegeven dat ze de warmte gelijkmatig verdelen. En dat is fijn voor je hele gestel. Als je een sporter bent, kun je dit gebruiken als warming up. Heb je een blessure, dan is het een prima remedie.

Lekker warm

In de traditionele Finse sauna ga je als je even lekker wilt zweten. Alle stress zweet je eruit, maar ook alle afvalstoffen. Je voelt je na een bezoekje aan de sauna weer helemaal schoon; van binnen en van buiten. Als je het vergelijkt met een infraroodsauna dan is het temperatuurverschil wellicht het grootste verschil. In een Finse sauna is het boven de 80 graden, terwijl een infraroodcabine vaak niet warmer dan 50 graden wordt. Kun je niet tegen die extreme hitte, dan is een infraroodsauna wellicht een beter idee. Ben jij juist van de ontspanning die je krijgt van het hele warme, dan is de Finse sauna de beste keuze. Maar waarom zou je kiezen?

Het beste van twee

De combinatie van de twee sauna’s is dus simpelweg een combi-sauna. Het is een Finse sauna en infraroodsauna in één. Deze schaf je aan uit ruimtegebrek maar ook uit andere vormen van besparing. Twee sauna’s kopen is namelijk altijd duurder. Afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt, koop je er een die nog geen twee vierkante meter in beslag neem. Of juist die iets grotere variant. In de sauna staat een kachel voor de Finse kant. En Philips infraroodlampen voor het infraroodgedeelte. Wil je relaxen, ga je in de Finse sauna. Wil je je spieren opwarmen, ga je in de infrarood. We vertelden het in de intro al: die twee halen het beste bij elkaar naar boven.

Lees verder Geen Reacties

De voordelen van bamboe

Steeds meer producten worden van bamboe gemaakt. Zo ook comfortabele shirtjes en ondergoed. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van textiel van bamboe? En waarom is het ineens zo populair? Het lijkt erop dat het een materiaal is van vele voordelen. Een materiaal dat je in de gaten moet houden!

Superzacht en comfortabel

Je hebt vast weleens een sjaaltje van zijde in je handen gehad. Dat voelt superzacht aan! Bamboe is hier een beetje mee te vergelijken. Niet zo zacht dat het zomaar uit je handen glipt als je het niet goed vast hebt. Maar wel zo zacht dat het heel comfortabel draagt. Als je vergelijkt hoe bamboe geproduceerd wordt, lijkt het op linnen. Maar dat is een materiaal dat veel minder comfortabel aanvoelt. Maakt dus dat je een shirt van bamboe veel sneller uit het rek pakt, als je aan het winkelen bent. Overigens is bamboe een hartstikke sterk materiaal, dat vormvast blijft. Je gooit je shirtje zonder problemen in de wasmachine, het blijft hartstikke mooi.

Geen nare geurtjes

Bamboe neemt van nature vocht op. Handig, want als je gaat transpireren in een T-shirt van bamboe, merk je daar bijna niks van. Je krijgt dus geen rare vlekken in je shirt en gaat niet naar zweet stinken. Dat maakt dat je je fris blijft voelen in een shirt van bamboe. Ook als je sportieve prestaties hebt geleverd. Bamboe is van nature schimmelwerend. Het is een hypoallergeen materiaal waar je eigenlijk geen irritatie van kan krijgen. Handig, als je gevoelig bent voor materialen. En dan is het ook nog eens een thermisch materiaal. Dit betekent dat het je warm houdt in de winter en verkoeling biedt in de zomer. Voordelen genoeg!

Duurzaam

Bamboe is een materiaal dat in de natuur groeit. Het is bijna oneindig voorradig, omdat het zo snel groeit dat er binnen no time weer nieuwe aanwas aan de plant is. Als je bamboe vergelijkt met katoen is het hartstikke duurzaam. Alleen al omdat katoen liters water nodig heeft om te groeien. Bamboe groeit ook gestaag door zonder veel water. Bamboe wordt wel mechanisch geproduceerd, waardoor critici beweren dat het minder duurzaam is. Maar dat staat niet in verhouding tot andere zaken. Maakt bamboe al met al een supermateriaal voor vervaardiging van een duurzaam shirtje.

Helemaal niet duur!

Zoveel voordelen, dan zal het wel een prijzig materiaal zijn? Misverstand. Shirtjes van bamboe zijn helemaal niet duur. En omdat ze dus vormvast zijn en goed te wassen, blijven ze ook nog eens lang mooi. Koop je textiel van bamboe, dan krijg je waar voor je geld. Geen goedkoop is duurkoop, maar goedkoop én waardevol.

Materiaal van de toekomst?

Het is niet zo raar te bedenken dat er steeds meer van bamboe wordt gemaakt. Vooral als je kijkt naar de in de natuur aanwezige voorraad, is bamboe een aanrader. Steeds meer mensen ontdekken dit ook als supermateriaal, waardoor sokken en ondergoed van bamboe al populairder wordt. Het kan dus niet lang duren of er wordt meer van dit materiaal geproduceerd.

Lees verder Geen Reacties

Wat maakt een infraroodsauna superieur?

Een infraroodsauna is niet alleen weldadig en ontspannend, het is ook nog eens goed voor diverse aandoeningen. Wist je dat een infraroodsauna goed is bij spierblessures bijvoorbeeld? Ook stramme gewrichten knappen op van een bezoek aan een infraroodsauna. Het is een sauna die werkt als de zon: de warmte maakt dat je lijf warm wordt, je positief denkt en ook nog eens veel energie krijgt. Alleen dat al maakt een infraroodsauna superieur!

Lees verder Geen Reacties

5 Leuke Dingen om met de Kinderen te Doen als je in Amsterdam Bent

Vraag het aan volwassenen en ze hebben hun antwoord wel klaar. Een rondje door de rosse buurt, de kroeg in, naar het theater of naar de grote concertzalen. Uiteraard is de stad Amsterdam ook heel leuk voor kinderen. Tal van belevenissen en uitjes kun je verzinnen. Omdat je misschien niet kunt kiezen heb ik een top vijf voor je samengesteld. Deze topevenementen staan garant voor een leuke dag, voor jou én je kinderen.

amsterdam-1715387_640Nemo: een must voor kinderen én volwassenen

Science saai? Nemo bevestigt het tegendeel. Dit museum is geschikt voor iedereen die maar een beetje nieuwsgierig is. Omdat het een doe-museum is, verveelt niemand zich. Het museum geeft antwoord op de meest alledaagse vraagstellingen. Heb je je bijvoorbeeld ooit afgevraagd hoe een brug werkt of hoe een regenboog ontstaat? De antwoorden op deze vragen zijn in Nemo te vinden. Je kunt in dit museum de hele dag workshops volgen, filmpjes kijken, demonstraties bijwonen of zelf de meest bijzondere experimenten doen. Nemo is het museum dat ervoor zorgt dat niet alleen kinderen maar ook jij op een andere manier naar de wereld kijkt. madame-tussaud-1473243_640

Madame Tussaud: een wandeling langs sterren

Op de Dam kun je natuurlijk de duiven voeren, maar je kunt ook even naar binnen bij Madame Tussaud. Je vertoeft niet uren in dit museum, maar precies lang genoeg om kinderen geboeid te houden. Je start in dit museum op de rode loper. Zodra je de lift uitstapt, kun je op de foto met al jouw idolen. Natuurlijk zitten daar mensen bij die kinderen niet veel zeggen. Gandhi bijvoorbeeld of Bob Geldof. Uiteraard zijn er ook veel mensen die kinderen wél aanspreken. Neem DJ Armin van Buuren, waar je aan de draaitafel naast kunt gaan staan. Of Rafael van der Vaart, waar je een balletje mee kunt trappen. Onverwacht sta je weer buiten. En dan kun je natuurlijk alsnog de duiven voeren!

De natuur ontdekken in Het Woeste Westen

Is het te mooi weer voor een museum of zijn jouw kinderen nu eenmaal wat avontuurlijker ingesteld, neem ze dan eens mee naar Het Woeste Westen. In deze avontuurlijke speeltuin kunnen kinderen de natuur ontdekken. Rondrennen, spelen met zand en water, vlot varen, hut bouwen, insecten bewonderen, eigenlijk alles wat je niet verwacht in de stad te kunnen doen kan in deze speeltuin juist wel. Voor kinderen is er niets mooiers dan struinen door de bosjes of spelen in een stromende beek. Natuurlijk ben je voor Het Woeste Westen wel afhankelijk van het weer, maar zeg nu eens eerlijk, het regent toch nooit de hele dag?

Cultuur door kinderogen

In het intro had ik het al over het culturele aanbod in Amsterdam. Niet voor volwassenen is er altijd wat te doen, ook kinderen komen aan hun trekken. Er zijn erg veel theatervoorstellingen geschikt voor kinderen. Natuurlijk draait er daarnaast in de bioscoop altijd wel een kinderfilm. Ben je in Amsterdam, dan moet je eigenlijk eens een bezoek brengen aan een van de vele mooie theaters. Het Nederlandse Marionettentheater bijvoorbeeld of poppentheater Koos Kneus. Uiteraard is in de Stadsschouwburg of theater De Meervaart ook een kinderprogramma. Kijk door de ogen van kinderen eens op een andere manier naar cultuur. lion-218918_640

Cultuur, natuur en erfgoed

In het Tropenmuseum Junior kun je het vliegtuig pakken naar Marokko. Niet echt natuurlijk, maar als culturele reis. Je maakt kennis met wat kinderen zelf ontdekt hebben in Marokko. Een spoor door de Medina, maak een busreis door het land en volg het doolhof van straatjes. De leerzame reis laat je zien wat je kunt proeven, zien en doen in Marokko. In het nabijgelegen Artis kun je de dag vervolgen. De dierentuin staat altijd garant voor een uitje. Artis is de oudste dierentuin van Nederland en biedt een combinatie van natuur, erfgoed en cultuur. Vele diersoorten leven tussen en met elkaar in het Vogel- en Apenhuis. Micropia is het eerste microbenmuseum in de wereld en het Planetarium geeft je een reis door de ruimte. Maar dan ben je er nog niet. Uiteraard bezoek je de Savanne, het monumentale Aquarium en het Vlinderpaviljoen ook. Artis maakt dat kinderen besef krijgen van de natuur en respect voor alles dat leeft.

Lees verder Geen Reacties

De Comfortabelste Vrijetijdskleding Voor in Huis

401949_eb_05

Bron: http://bit.ly/1xQEriq

Wanneer ik thuis kom van mijn werk is het eerste wat ik doe me omkleden en comfortabele vrijetijdskleding aandoen. En nee, dat ziet er dan niet enorm charmant uit, maar who cares! Momenteel heb ik geen partner, maar al zou dat zo zijn, dan zou hij daar alvast maar aan moeten wennen. Er is een tijd om mooi te zijn en een tijd voor jezelf denk ik altijd. Inmiddels heb ik een hele collectie aan huiskleding aangelegd en in dit artikel deel ik jullie mijn favorieten.

Lees verder

Mooiste outfits scoor je tweedehands

vintywomenTweedehands dameskleding, dat was nooit helemaal mijn ding. Tot ik VintyWomen ontdekte. Supermooie merkkleding, vaak niet eens zo vaak gedragen. Ik heb er al heel wat mooie outfits gescoord.

Schoon en zo goed als nieuw

Bij VintyWomen kun je terecht voor mooie tweedehands dameskleding. Ben je gek op een bepaald merk? Kijk dan voor de gein eens in de webshop wat het aanbod is, misschien vind je, net als ik, precies wat je zoekt. De merkkleding is schoon en zo goed als nieuw. Bij VintyWomen kun je overigens niet alleen kopen, ook de merkkleding in jouw kast kan bij de webshop een tweede leven krijgen. Omdat de kleding zo goed als nieuw is, koop je voor je gevoel nieuwe kleding, maar dan betaalbaar.

Lees verder