Waarom je ook in de Winter Prima Vlonderplanken kunt Kopen

Vlonderplanken kopen kun je natuurlijk het hele jaar door doen. Maar wist je dat een vlonder aanleggen in de winter misschien wel makkelijker is dan in de zomer? Dit komt omdat je in het najaar je overal veel beter bij kan in het najaar, het groen is immers flink uitgedund. Bovendien: het zweet staat je bij de aanleg van de vlonder aanzienlijk minder snel op je rug.

Warme sfeer: ook in de winter

Vlonderplanken staan garant voor een warmere sfeer in je tuin. Door het hout krijgt je hout een veel natuurlijkere uitstraling, in vergelijking tot een tuin met betonnen tegels. De planken vormen samen een prachtige houten vlonder, waar je vooral in de lente en in de zomer op zit. Gezellig aan je houten tuintafel, in een van je prachtige relaxstoelen. De lente en de zomer zijn maanden bij uitstek om in je tuin te zitten. In de tuin werken kun je dus beter de rest van het jaar doen.

Warme trui aan!

In de winter kun je prima de hele tuin aanleggen. Veel planten moeten bij voorkeur voordat het gaat vriezen geplant worden. Je straat kun je ook prima in het koudere seizoen aanleggen. Ook vlonderplanken kunnen in de winter een volwaardig terras vormen. Je kleedt je goed aan en je gaat lekker aan de slag. Zorg voor een goede zaag, de beste roestvaststalen schroeven en gereedschap om de schroeven in de planken te draaien. En krijg je koude handen? Dan trek je goede comfortabele handschoenen aan en neem je een warme kop koffie op zijn tijd.

Altijd tuinweer

Hoveniers werken ook het hele jaar door in de tuin. Voor het aanleggen van de tuin maakt het voor hen niet veel uit welke tijd van het jaar het is. Misschien dat alleen een bevroren bodem niet zo handig is, maar verder gaat een hovenier echt niet binnen zitten wachten tot het goed weer is om in de tuin te werken. In de winter is er ook genoeg te doen in de tuin: neem bijvoorbeeld het rooien van planten of het snoeien. Wist je dat in de winter tuinplanten veel beter verkrijgbaar zijn dan in het voorjaar? Als het lekker weer wordt is er een run op tuinplanten, terwijl jij, als je ze in de winter al aangeschaft hebt, heerlijk in het voorjaar in de tuin kan gaan zitten.

Klaar voor de lente

Als je in de winter je vlonder aanlegt met vlonderplanken, dan kun je overal goed bij. Dit komt omdat de planten in de slaapstand staan, veelal geen bladeren hebben en je daarom veel meer ruimte in de tuin hebt. Voor je een vlonder of bestrating aanlegt, moet je de bodem vlak maken. In een tuin waar geen stoelen staan of waarin niet gerecreƫerd wordt, is dat veel eenvoudiger. De tuin krijgt op zijn gemak de tijd om te verdiepen of in te klinken. En als de vlonder helemaal klaar is, heeft het nog even de tijd om te acclimatiseren voor je er met zijn allen op gaat zitten. Wie in de winter de tuin aanlegt is dus in de lente klaar voor recreatie!

Winterbarbecue

Wist je trouwens dat je in de winter ook prima in de tuin kunt vertoeven? Vooral als je een houtkacheltje hebt en een overkapping. Heerlijk met een warme trui aan bij de kachel en je hebt weer een lekkere frisse neus. Vooral op de winterse dagen dat het zonnetje lekker schijnt. In de winter is het weer vaak prachtig, maar houdt de kou je tegen om buiten te gaan zitten. Tijd voor een ommekeer. Het is niet voor niets dat de winterbarbecue steeds meer terrein wint. En wat is er mooier dan een winterbarbecue op jouw eigen terras van vlonderplanken? Natuurlijker kan bijna niet!

Laat een reactie achter