Waarom tuintegels uitermate geschikt zijn voor een praktische tuin

Een praktische tuin is een tuin die voor meerdere doeleinden geschikt is. Nu is bijna elke tuin praktisch, er staat immers bijna altijd een schuur in voor opslag, staat er een zitje om op te relaxen, heeft een plek voor de vuilcontainers en staan er mooie planten waar je van kunt genieten. Maar echt praktisch wordt een tuin als het zo gemaakt is dat het voor jou persoonlijk praktisch is. Houten tuintegels kunnen hieraan bijdragen.

Houten tuintegels passen in de tuin

Als je op zoek bent naar houten tuintegels, dan kun je kiezen uit tegels van hardhout en tegels van composiet. Dit laatste materiaal is samengesteld uit kunststof en hout, waardoor ze nog meer praktisch worden. Composiet is een materiaal dat niet splintert, niet verkleurt en vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Een doekje is meestal genoeg om het schoon te maken. Natuurlijk heeft echt hout ook zo zijn voordelen. Welke houten tegel je ook kiest, de uitstraling is in elk geval natuurlijk en hout past perfect bij de typische tuinkleuren groen en bruin. Tuintegels zijn bovendien eenvoudig te verplaatsen, waardoor je een terrasje op een andere plek kunt leggen, als je eens wilt veranderen.

Hout is altijd goed

Hout heeft een warme, zomerse en zonnige uitstraling. Een terras van houten tegels past uitstekend bij een houten schutting, een houten schuur of het hout van de planten en bomen in de tuin. Houten terrastegels zijn daarnaast ook nog eens eenvoudig te leggen. Door het formaat ben je zo klaar. Grote stappen, snel thuis! Een enige voorwaarde is een stabiele ondergrond. Een houten terras kan ook prima aangelegd worden op een dakterras of op een balkon. Hout is eigenlijk altijd goed, het past overal bij en wordt bijvoorbeeld niet warm als de zon erop schijnt. Ligt je tuin aan een water, denk dan ook eens aan een houten terras aan het water. Hout en water zijn een prima combinatie en het houten terras kan dienstdoen als vlonder.

Naaldhout en hardhout

Houten tegels zijn verkrijgbaar in diverse maten en patronen en in meerdere soorten hout. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor naaldhout of hardhout. Hardhout heeft een roodbruine kleur, is afkomstig uit Zuid-Amerika, Aziƫ of Afrika en is goed bestand tegen schimmels en insecten. Hardhout gaat jaren mee, een kwaliteit houten tegel van hardhout blijft ongeveer twintig jaar mooi. Dit is twee keer zo lang als de levensduur van naaldhout. Naaldhout is meestal wat goedkoper en lichter van kleur. De afkomst van naaldhout is meestal Europa. Naaldhout kan wel wat meer weerstand tegen invloeden van buitenaf krijgen door het te impregneren. Welk hout voor jou het meest geschikt is, kun je bepalen door de voor- en nadelen af te wegen.

Op je blote voeten

Nog even terug naar de praktische aard van tuintegels. Een tuin biedt speelgelegenheid voor kinderen, als je kleine kinderen hebt. Met bijvoorbeeld een zandbak en een houten speeltoestel is het een paradijs op aarde. Naast dat een houten terras heel mooi met de genoemde speelobjecten combineert, is het ook nog eens zo dat de tegels niet warm worden en prima geschikt zijn om met blote voeten op te lopen, iets dat kinderen heel graag doen. Wel moet je bij houten tegels uitkijken voor splinters. Kies je voor composiet, dan zijn splinters weer niet aan de orde. Houten tegels zijn ook praktisch omdat je een houten terras met een handomdraai op kan ruimen in de winter. Zo bescherm je de tegels tegen weersinvloeden en heb je in het voorjaar zo weer een mooi en stralend terras. Kies je voor een praktische tuin, denk dan zeker aan de aanschaf van houten terrastegels.

Laat een reactie achter