Winter is het ook voor je tuin. Daarom moet je rekening houden met:

De vijver en de vissen

Zorg voor een ijsvrijhouder voor in je vijver. Op die manier zal je vijver niet bevriezen en krijgen de vissen voldoende zuurstof om de strenge winter te overleven. Wel zo diervriendelijk. Een ijsvrijhouder koop je gewoon in tuincentra of dierenzaken.

Je gazon

Wil je in de voorjaar een mooi egaal gazon, en is het momenteel wat uitgeleefd van afgelopen zomer? Dan raden we je aan om nog voor het ├ęcht winter wordt je gazon aan te leggen met grasmatten of graszoden (hier online te kopen). Graszoden kunnen met alle temperaturen gelegd worden, dus gewoon doen! Doe je het pas in het voorjaar, dan kun je natuurlijk pas later van je gazon genieten dan wanneer je het nu doet.

De planten

Heb je tropische of subtropische planten in de tuin? Haal ze dan naar binnen. Als je daar geen plek voor hebt, kun je ze het beste inpakken met jute. Google hoe je dat moet doen!

Je kraan

Heb je een buitenkraan? Sluit die dan af voordat het gaat vriezen. Sluit de gehele leiding af, en doe dat terwijl de kraan open staat. Op die manier weet je zeker dat de leiding leeg is. Is deze niet leeg, dan bestaat de kans dat de leiding stuk vriest. Je moet dan in het voorjaar een nieuwe kraan kopen en aanleggen.

De vogels

Zorg dat je een netje over het drinkbakje van de vogels spant. Immers, als je dat niet doet kunnen vogels in de drinkbak baden. Eenmaal weer in de lucht kunnen hun veren en vleugels dan bevriezen, met natuurlijk alle gevolgen van dien. Wil je dus vogels in je tuinhuis of vogelhuisje toch voorzien van vers water? Zorg dan dat ze er wel uit kunnen drinken, maar niet in kunnen baden.

Laat een reactie achter