Flexwerk in 2015: Wat is er veranderd?

office-594159_640Flexwerken, wat is dat?

Flexwerken bestaat in Nederland al sinds 1999. Onder flexwerken wordt verstaan het in dienst zijn van een bedrijf of opdrachtgever, maar als zzp’er, of met een tijdelijk contract. Hoewel flexwerken een goede manier is gebleken om meer mensen aan een baan te helpen en tegelijkertijd voor minder kosten en minder risico’s voor werkgevers te zorgen, heeft het ook tot veel nadelen geleid. Veel flexwerkers voelen zich voortdurend onder stress staan, omdat ze niet zeker zijn of hun contract wel verlengd zal worden.

Lees verder

Accreditatiepunten verdienen met nascholing

medications-257344_1280
Een farmaceutisch consulent moet regelmatig nascholen, de medische wereld is immers continue in beweging. Gelukkig hoeft die nascholing niet heel veel tijd te kosten: het kan namelijk gewoon thuis. Schriftelijk nascholen is voor de medische wereld nog nooit zo eenvoudig geweest.

Lees verder

Door medische ontwikkeling nooit uitgeleerd

medicine-37101_640Als apotheker ben je nooit uitgeleerd. Het is immers zo dat de medische wereld zich continue ontwikkeld. Niet alleen behandelmethoden veranderen door de ontwikkeling, ook medicatie. Tijd dus voor bijscholing.

Nauwkeurigheid, geconcentreerd en oplettend

Omdat een apotheker niet snel alleen werkt, is het delen van kennis met collega’s niet moeilijk. Toch is het nodig dat een apotheker een aantal uur per jaar bijschoolt. Dit om over de nieuwste behandelingen te leren, maar ook om informatie weer fris in het geheugen te krijgen. Van een apotheker wordt verwacht dat hij nauwkeurig werkt, een steekje laten vallen kan cruciaal zijn. Daarnaast is concentratie een voorwaarde en oplettendheid: stoffen die gebruikt worden in de farmacie zijn soms giftig. Een apotheker moet zich regelmatig laten nascholen en door middel van een puntensysteem in het persoonlijk nascholingsdossier kan bekeken worden wat er aan nascholing gedaan is.

Lees verder