Zuid Tirol: leuk voor de kinderen én voor mij


Met de kinderen ga ik binnenkort naar Zuid Tirol. Daar ben ik vaker geweest en heb ik mensen leren kennen waar ik dit jaar weer mee afgesproken heb. De kinderen kijken alweer helemaal uit naar de wandelingen in de bergen en de activiteiten die ze nog vers in hun geheugen hebben. Ikzelf kijk vooral uit naar het Italiaanse eten. Zuid Tirol is echt een gebied apart en de culinaire keuken is daar geweldig.

Genieten én ontspannen

De vakantie brengen we door in Avelengo , Verano, Merano 2000 vlakbij Merano/Meran in de Italiaanse bergen. Avelengo, Verano, Merano 2000 is genieten en ontspannen. Dit komt omdat er heel dichtbij een kuurstad is en omdat de plaats met zijn wijnhellingen en boomgaarden heel veel sfeer heeft. Wat ik zeker weer met de kinderen ga doen is de wandeling lopen langs de Algunder Waalweg. Deze wandelroute is te verdelen in twee delen, handig voor als de kinderen het zat zijn. De waal is bijna vlak en biedt prachtige uitzichten over het Ifinger, Hirzer, het Etschtal en kasteel Tirol.

Archeologische vondsten en roofvogels

Kasteel TirolKasteel Tirol is een museum bol met streekgeschiedenis en cultuur. Door de archeologische vondsten die uitgestald zijn, is dit museum ook spannend voor de kinderen. Ze vinden het heel interessant om te zien wat de sporen zijn van de mensen in de zevende eeuw voor Christus. Er zijn vaste tentoonstellingen maar ook wisselende, waardoor er elke keer als we er komen wel weer iets nieuws te zien is. Naast het kasteel is een roofvogelshow, iets wat de jongens helemaal fantastisch vinden. Zo komen we de dag wel door en wonen we zeker een van de vliegshows bij.

Restaurantjes met lokale specialiteiten

Als we het hebben over het culinaire gedeelte van onze vakantie, dan kan ik zeggen dat we nog lang niet alles uitgeprobeerd hebben. Op internet vond ik een handige restaurantzoeker, waarop ik steeds weer nieuwe tips zie van leuke restaurants. De online restaurantgids laat zien waar de culinaire tradities te vinden zijn in Merano en omgeving. Het leuke is dat veel van de gebruikte producten in de restaurants van lokale bergboeren zijn en daarom heel natuurlijk. Een gezonde maaltijd kunnen we zo af en toe op vakantie ook wel gebruiken. Zuid Tirol heeft veel Duitse invloeden, maar ook mediterrane. Dat maakt dit gebied zo bijzonder.

Traditionele Zuid Tiroolse gerechten

. Ik heb al gezien dat in Lagundo/Algund veel leuke restaurantjes zijn. Ik ga zeker weer de traditionele Zuid Tiroolse keuken uitproberen, maar het grappige is dat ze ook veel traditionele Italiaanse gerechten op de kaart hebben. Laten we eerlijk zijn, dat is voor de kinderen wel weer heel handig. Die krijg je niet warm voor een Knodel. Ikzelf hou wel van de broodballetjes. Vorig jaar heb ik ze gegeten met spek, spinazie en rode bieten. Die combinatie was erg verrassend. Knodels kun je ook eten met chocolade of fruit, er valt dus nog genoeg te ontdekken. Ik heb het thuis wel eens proberen te maken, maar er gaat niets boven Knodels eten in Zuid Tirol met uitzicht over het Val d’Adige/Etschtal. Zuid Tirol is ook een wijngebied en de wijntjes zullen me vast weer goed smaken.

Laat een reactie achter